Fem store fredagslinks

Fem store fredagslinks

Store bededag fortsætter. Men ikke som helligdag. Så burde den sag være slået fast. Og jeg er ikke fan af den beslutning som regeringen har truffet. Det skal de bare vide. Mange politikere plaprer løs om at vi skal huske at værne om familien og være der for hinanden – for derefter lige at stjæle en dag, hvor familien kan være samlet og nyde foråret. Tak for det.

Jeg har lige nydt foråret i Liverpool i 4 dage. Det skete blandt andet på Anfield hvor jeg så Liverpool vinde 1-0 over Fulham. At sidde på et stadion med over 54.000 andre mennesker kan noget! Det handler naturligvis om fodbold, men det handler også om glæde, passion, kærlighed, entusiasme og loyalitet.

Inden kampstart tog Claus og jeg på en pub over for Anfield. Ganske hurtigt var stedet fyldt med folk klædt i rødt. Stemningen var glad og optimistisk, og efterhånden som starttidspunkt for kampen nærmede sig, begyndte granvoksne mænd, kvinder og børn at synge slagsange, som jeg ikke kunne synge med på. Men det kan noget at man er sammen om noget.

Fodbold skaber

Det kan engelske fodboldfans i høj grad. Stemningen på Anfield var også helt speciel, og man kan mærke hvordan folk på lægterne forsøger at være en del af spillet – holdets 12. spiller så at sige. Efter kampen valfartede vi så hjemad mod hotellet samme med de 54.000 andre. Alt var godt.

Dagen før kampen var vi på rundtur på Anfield, hvor en engageret turguide kunne fortælle en del røverhistorier om den hæderkronede klub i rødt. På godt halvanden time kom vi pænt rundt omkring historikken bag Liverpool. Det gjorde vi sammen med godt 50 andre mennesker fra hele verden. Fodbold er ikke bare fodbold. Fodbold samler folk. Fodbold begejstrer. Fodbold skaber.

Det er fredag – det er store bededag – og husets faste link-manager, Martin Bo, har sendt os gode ideer. I dag handler de om lommeregnere, øl, smartphones, manualer og stærke passwords.

https://xn--lfestival-k8a.dk: Øl! En mesterdrik for voksne. Der er ølfestival i næste weekend. Tjek det ud her.

https://www.manualagent.com: Virker fjernsynet ikke eller er barbermaskinen gået i udu. Se om du kan finde en online manual her.

https://www.easycalculation.com: Her får du et indblik i hvad moderne lommeregnere kan.

http://www.passwordmeter.com: Når du anvender passwords, er det vigtigt at de er sikre og ikke alt for nemme at knække. Min lille regel er små og store bogstaver, nogle cifre samt et tegn. Det kunne fx være StBededag-2023. Men er det sikkert nok? Det kan du teste på dette smarte sted.

https://meremobil.dk: Vi slutter af i mobilverdenen, hvor du her får nyt og artikler om især smartphones.

 

Læs også

2 Comments

  1. Thomas

    Firefox har opdaget en mulig sikkerhedstrussel og fortsatte ikke til http://www.passwordmeter.com. Hvis du besøger webstedet, kan angribere forsøge at stjæle informationer, som fx dine adgangskoder, mails eller oplysninger om dine betalingskort.

    Reply
  2. Allan Bojsen

    Tak til Thomas for advarsel. Jeg kan ikke umiddelbart se at linket er farligt, men for god ordens skyld har jeg deaktiveret det, så det ikke længere er klikbart. Hvis man vil besøge hjemmesiden – som jeg tror er sikker nok – må man kopiere linket.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.