Fem stolte fredagslinks

Fem stolte fredagslinks

Ugen har været ret spændende og temmelig fantastisk. Minkone, der hedder Lone, og jeg har en lille aktie i det danske band, Patina. Patina har været en del af DRs Karrierekanonen, og efter en god semifinale på Spotfestival, var Patina klar til at indtage finalen sammen med 7 andre kunstnere.

Det skete på Smukfest i tirsdags, hvor hver kunstner/band optrådte på scenen i 25 minutter. Herefter skulle en kompetent jury udpege 3 vindere. Denne begivenhed fandt sted dagen efter. Og Patina gik faktisk hen og vandt en af førstepladserne. Det gjorde de sammen med Høker og Angående Mig.

Derfor skal denne spalteplads bruges til at hylde de 7 gutter i Patina. Og navnene er i vilkårlig rækkefølge:

  • Jens Møller Jensen
  • Frederik Bak
  • Christian Moosdorf
  • Toke Lynggaard Larsen
  • Gregers Møller Jensen
  • Mads Skov Hansen
  • Søren Bastrup Bojsen

Der skal lyde et stort tillykke med sejren, drenge. I gjorde det fremragende på Smukfest, men det har I faktisk gjort lige siden den spæde start i oktober 2018, hvor I fik indspillet den første single, Miner_paa_papir. Den gik hen og blev spillet på P6 Beat, og så har tingene ellers taget fart. Huhej, hvor er det fedt gået!

Støt talenterne

I har efterfølgende spillet koncerter i København, Aarhus, Odense, på Rudme Festival og Skanderborg. Både på små intime spillesteder og på store scener. Uanset hvor I har spillet koncert, har det altid været en fornøjelse at mærke jeres energi, engagement og spillelyst. Og så er I alle fandens dygtige.

Vi skal huske at hylde de danske talenter, og det gælder ikke kun i musikkens verden. Det gælder også inden for filmkunst, sportens verden og på balletscenen. Ja, over alt hvor man ser unge talenter dukke op på hver deres specialfelter. De skal hyldes og motiveres, så de kommer ud og viser, hvad de kan.

Patina har nu fået et boost, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at alt dette kun er begyndelsen på et musikalsk eventyr af de helt store. Jeg ved godt at man skal passe på, og at Janteloven eksisterer, men årets 3 vindere i Karrierekanonen har virkelig gode muligheder for at bringe det vidt. Det bedste du kan gøre, er at se de 3 kunstnere/bands live, hvis de i nærheden af dig.

www.tokelynggaard.dk: Toke er en af guitaristerne i Patina. Besøg hans hjemmeside og se hvilke andre spændende bands, han er en del af.

www.faa.dk: Fyns Amts Avis har været en stor støtte i forbindelse med dækningen af Patinas musikalske rejse. Tjek for eksempel dagens forside ud.

www.dr.dk/musik/karrierekanonen: Tjek DRs sektion ud. Her finder du ny, god, dansk musik. Og hver uge udpeges ”Ugens kanon”.

www.facebook.com/PATINAmusik: Tjek Patina ud på deres Facebook-side. Giv dem et like og følg med i bandets fortsatte rejse.

www.stolt.dk: Og ja: vi er s’gu stolte over Patina.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.