Fem søndagede fredagslinks

Fem søndagede fredagslinks

Hvad! Er det ikke fredag? Er det søndag? Jamen, jeg må da være helt fra snøvsen. Det skyldes måske at tiden flyver stærkt, når man er i godt selskab. Og det er jeg, tør jeg godt røbe. Og så er det sommer. Vejret er sådan nogenlunde med os. Det kunne i al fald være meget værre.

Ja-hatten er inden for rækkevidde. Det er svalerne også. De flyver lystigt rundt, og en af dem kan ligefrem finde på at sætte sig øverst på flagstangen og fløjte os en melodi. Sådan en svale synger ikke falsk. Den fløjter langt bedre end Roger Whittaker og Kjartan fra Folkeklubben.

Musikken er ellers ret forstummet denne sommer. Desværre. Coronaen gør at x antal mennesker må forsamles. Desuden skal man sidde ned, tie stille og forholde sig i ro. Det er ikke nemt, hvis man for eksempel er til en rockkoncert. Sidde ned. Forholde sig i ro. Til en rockkoncert. Det rimer ikke.

Nå, i Svendborg hvor jeg bor, har dygtige mennesker skabt en intim festival forløbende over en uges tid. Her kan du løbe ind i nogle af Danmarks allerbedste musikalske kunstnere. Jeg har vist nævnt det før, men initiativet er så godt, at det fortjener ekstra ord med på vejen. De har nemlig udvidet ideen.

Sludder og vrøvl

Med ord faktisk. Det sker via såkaldte talks. Det er vel en form for samtaler på en scene, hvor en interviewer får folk til en tjenestelig samtale. Og så snakker man løs om forskellige emner. Nogle af disse folk, der inviteres op er Thure Lindhardt, Knud Romer, Iben Hjejle, Signe Lindkvist, Troels Mylenberg og bandet Patina.

At samtale betyder jo at man har en dialog kørende. Nogen snakker. Og de snakker løs. Men så er der næppe tale om en samtale. Så er dialog pludselig blevet til monolog. Og det er noget helt andet. Det kan være ret morsomt. Jørgen Ryg var fænomenal til det. Men hvis en person plaprer løs uden at lytte til andre, er det ikke fænomenalt. Så er det vel nærmest katastrofalt. Sludder og vrøvl.

Det er søndag, men lad os lege at det er fredag. Vi skal derfor fredagslinke på en søndag. Vi skal se på så spændende emner som statistik, webshop med plakater, DMI, Real Madrid og et stærkt online billedprogram.

https://paavaeggen.dk: Så skal der hænges plakater op på væggen. Find flotte motiver i denne webshop.

https://www.dmi.dk: DMI har fået ny hjemmeside. Og det får meteorologerne stryg for. Det regner ned med kritik, og de er vel nærmest komme i stormvejr.

https://www.realmadrid.com: Endelig. De hvide fra Madrid trak mesterskabet hjem til den spanske hovedstad. For 34. gang.

https://www.photopea.com: Jeg har tidligere snakket rosende om Pixlr, som er et online billedprogram. Kast dog også et blik på Photopea, som ser meget lovende ud. Det er gratis, men hvis du betaler 40 dollars om året eller 10 dollars i kvartalet, slipper du for reklamer.

https://www.statista.com: Er du statistiknørd? Så er der masser af slagsen lige her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.