Fem smilende fredagslinks

Fem smilende fredagslinks

Det er fredag og bygerne er over os. Der falder dråber ned over de danske hoveder i store dele af landet, så mit råd må være, at du finder paraplyen og smilet frem. Måske er smilet allerede fremme? I så fald beholder du det bare på ansigtet.

Det blonde danske smil. Det sang CV Jørgensen om for en del år tilbage. Det gode danske humør er vendt hjem fra de canariske øer. Og lad os bevare det herhjemme. Der er mange grunde til at se bekymrede ud i disse dage, men i morgen er der atter en dag.

Lad os fokusere på de gode ting omkring os. Kig på dine venner. Din kæreste eller ægtefælle. Dine børn eller måske børnebørn. Men kig dig omkring. Kig på folk. Smil til dem. Bemærk at 9 ud af 10 smiler retur. Uden at vi skal rende rundt og se lalleglade ud, er der meget at hente ved at smile og vise hensyn.

Det gør man blandt andet på festivaler. Jeg oplevede Roskilde Festival for nogle uger siden. Over 100.000 mennesker samlet på ét sted. I onsdags trillede vi en tur til Rudkøbing på Langeland. Tusindvis af mennesker hyggede sig med hinanden. Musik i telte. Fadøl. Kærlighed.

Der er forskel på hverdag og fest, men kan vi ikke forsøge at skabe en festlig stemning hver dag? Behøver vi at slukke lyset og se sort på tilværelsen? Choose your attitude. Vælg din attitude. Det er budskabet i den legendariske film Fish.

Filmen Fish handler om en fiskebutik i Seattle, USA. Her har ejeren og de ansatte besluttet sig for at være sprælske, smilende, pjattede, fjollede og glade. Det smitter af på kunderne. Det betyder ren syneenergi. Det er pludselig blevet et hit at besøge en fiskeforretning. Her får man én på opleveren, og man er garanteret godt humør.

Choose your attitude. Hvis du ønsker en dårlig dag, så får du en dårlig dag. Hvis du er på jagt efter de gode oplevelser, så opsøg dem med åbne arme. Så skal du bare se …

Fredagens links handler om lidt af hvert. Musik. Software. Sociale medier. Og mere til.

www.langelandsfestival.dk: Den familievenlige festival på Langeland er i fuld gang. Jeg hylder gode initiativer. Og så er Rudkøbing en meget hyggelig provinsby.

www.microsoft.com/da-dk/windows: Dette link bringer nok vrede miner hos mange, men så vil jeg opfordre til at smile til verden. Windows 10 er på vej ind på din computer. I min optik er Windows 10 det bedste styresystem fra Microsoft nogensinde. Med eller uden sladderhank og deslige.

www.until.am: End nu et spændende link fra forummedlem Bindegal. På dette site har du pludselig magt over virtuelle pladespillere. Er du den fødte virtuelle DJ?

www.clickhole.com: Clickhole er et spændende projekt. Dette amerikanske magasin forsøger at tjekke de sociale medier og samler herefter overskrifter ind fra de mest delte og kommenterede artikler og links.

www.gifgrabber.com: Sidder du på en Mac og mangler du et program til at skabe animerede giffer? Så er Giphy måske løsningen på din udfordring.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.