Fem skrækindjagende fredagslinks

Fem skrækindjagende fredagslinks

Fredag den 13. Gys. Gru. Skræk. Og det der er værre. Minderne sendes tilbage til 1980, hvor den første Fredag den 13.-film så dagens lærred. Biograferne over hele verden blev indtaget, og vi små publikummer indtog biografsæderne med cola, popcorn og hjertet på rette plads.

Men mens cola og popcorn blev forsøgt indtaget, sendtes hjerterne op i halsen af skræk. Fredag den 13. var nemlig en film, som ikke var (eller er) for børn. Jason Vorhees var filmens massemorder, som huserede på så kraftig vis, at mange publikummer forlod biografen med koldsved på panden.

Siden kom yderligere 10 Fredag den 13.-film. Den seneste i rækken udkom for 10 år siden. Denne version har jeg ikke set, lige som jeg sprang de resterende over. Det havde jeg nok ikke nerver til, og jeg indrømmer at jeg ikke har savnet filmene et eneste sekund.

Tallet 13 – og så fredagen

Men der er jo også tallet 13, som mange mennesker forbinder med ulykke og det der tangerer. Sådan har jeg det nu ikke – endnu. Som knægt spillede jeg fodbold i Ullerslev Boldklub, og hvis jeg fik chancen, stjal jeg trøje nummer 13 foran de andre gutter i omklædningsrummet. Det var nu ikke et problem, for meget få medspillere ønskede at spille med nummer 13 på ryggen.

Og så er der jo fredagen, som af nogen anses for at være en uheldig dag. Sådan har jeg det slet ikke. Fredag er dagen, hvor man skimter weekenden forude, og som min gode gamle kollega Ulla ofte sagde: – Bojsen, det er EF dag – Endelig Fredag.

Vi fejrer fredagen her på kanalen med 5 friske fredagslinks, der skal handle om gys, bæredygtighed, Brexit, gratis program til videoredigering samt julen. Hohoho.

www.gyser.dk: Ja, det måtte jo komme: et vaskeægte gyserklik. Men nu ikke så slem, som man kunne frygte.

www.brexit.com: Så fik vi det engelske valg overstået, og man har måbende kunnet følge med på sidelinjen. Nu ser det ud til, at englænderne omsider kan komme ud af EU – de stakler. Men de har selv valgt det.

www.christmas.com: Beklager, men et link, som er svært at komme udenom i øjeblikket.

www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve: Gratis program til videoredigering.

www.fridaysforfuture.org: Nogen elsker hende – andre forsager hende. Den unge svensker Greta Thunberg er baggrund for denne hjemmeside med fokus på miljø og verden.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.