Fem skinnende fredagslinks

Fem skinnende fredagslinks

Fortnite er et af de mest populære spil i denne så skøre tid. Spillet blev egentlig udgivet tilbage i 2017, og siden har millioner af mennesker spillet på livet løs med og imod hinanden. Personligt har jeg aldrig haft hænderne i spillet, men der skulle være tale om et såkaldt samarbejds- og overlevelsesspil ifølge Wikipedia.

Og hvorfor skriver jeg nu om et spil, som jeg aldrig har spillet? Jo, det gør jeg såmænd fordi, at folkene bag spillet tilsyneladende har tænkt kreative tanker. Faktisk så kreative, at spillet er blevet fjernet fra de helt store platforme, hvor man normalerweise henter sådanne spil. Det kunne for eksempel være Apple AppStore eller Google Play.

Men spillet er hevet ned af hylderne. Det skyldes at udviklerne bag spillet, Epic Games, har tænkt kreative tanker om betalingsdelen af spillet. Hidtil har Apple fået omkring 30 procent af de indtægter, som spillet indbragte, men Epic Games er gået et skridt videre og har udviklet deres eget system til betaling. Systemet betyder at Apple ikke får de 30 procent. Og så lukker Apple kassen i. Det samme har Google altså gjort i deres Google Play.

Ikke skuffede, men sure

Nu er Epic Games sure. Ikke skuffede, men sure. Firmaet anklager de to mastodonter for at udnytte et monopol og derigennem at skumme fløden i grov stil for andres arbejde. Med andre ord er der dømt krig, hvor David står over for Goliath. Interessant, synes jeg.

Faktisk er det måske på tide, at vi for alvor begynder at stille spørgsmål ved de tiltag og krav, som de store virksomhed efterhånden stiller. Og måske er det på tide at starte en stille protest op. Mastodonterne tjener jo milliarder af kroner på forbrugerne, og det kan virke grådigt, når en lille del af indtægternes forsvinden pludselig skal straffes med stuearrest.

Disse mastodonter burde måske sende direktionsgangen på et etik og moral-kursus, hvor man anskuer livets facetter med ikke-økonomiske briller. Måske skal de ved samme lejlighed sendes på et skatte-kursus, så de også lærer at man sagtens kan betale sin skat med glæde, i stedet for via fixfaxerier at sende gode skattekroner ud af Danmark (og andre lande).

Ikke flere sure opstød herfra. Det er fredag og vi skal sørme fredagslinke. I dag sender jeg dig til Epic Games, mundbind, kalendere, Ekstra Bladet og Jubii.

https://www.epicgames.com: Vi starter hos Epic Games som får et sympatilink.

www.mundbind.dk: Tja, selvfølgelig er domænet snuppet. I dette tilfælde til et firma som sælger … ja, rigtigt gættet.

http://www.desktopcal.com: Har du brug for en kalender til din computer? Så kast et blik på denne her.

www.eb.dk: Ifølge Dansk Online Index, som måler dansk internettrafik, er Ekstra Bladets hjemmeside den mest besøgte i Danmark.

www.jubii.dk: Totalt overraskende for mig ligger Jubii på 32. pladsen. Tænk at folk stadig besøger Danmarks engang ukronede konge på nettet.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.