Fem skælvende fredagslinks

Fem skælvende fredagslinks

Mens vi haster imod første maj, skal vi lige huske at nyde april måneds forårsbebudelser. Der er så smukt derude, og det er altid en fornøjelse at se skove, blomster, bøgehække og unge mennesker springe ud. Imens fortæller de i radioen at man har anholdt 70 mennesker i Shi Lanka.

Mens naturen hele tiden forsøger at forkæle os på alle mulige måder, er der mennesker, som vil andre mennesker det ondt. Nogen påfører sig bombebælter og lader sig springe i stumper og stykker, mens de tager andre med sig i døden. Det virker helt meningsløst.

Andre tager megafonen for munden og sætter ild til bøger, mens den ene udgydelse efter den anden spredes ud til folket. Nogen kalder det ytringsfrihed. Jeg kalder det provokerende. Heldigvis er der fornuftige mennesker til, hvilket har afstedkommet en stille protest i form af en indsamling – en indsamling der tilgodeser flygtninge.

I januar udbasunerede jeg at mit nytårsforsæt skulle være, at jeg ville være venlig over for andre. Det forsøger jeg stadig at holde, og måske er det netop derfor at jeg i min naivitet ikke forstår, hvorfor al denne fjendtlighed skal blusse op. Ikke at det lige er sket som en kæmpenyhed. Fjendtlighed har vist altid eksisteret.

Næstekærlighed og venlighed

Men jeg elsker et ord som næstekærlighed. Næstekærlighed handler om at udvise kærlighed og venlig over for din næste, og selv om det er store ord at tage i munden en fredag morgen, mener jeg nu nok, at det er noget de fleste burde kunne håndtere. Prøv at smile til den næste person du går i møde. Jeg gætter på at du får et smil retur. Og så er dagen allerede blevet meget bedre.

Det er fredag og vi kan se frem til en weekend med oplevelser. Det er samtidig ensbetydende med en håndfuld fredagslinks, som måske bringer lidt næstekærlighed ind på din skærm. Se anderledes måder at bevæger sig rundt på. Hyld dygtige svendborgensere. Hvad står SAS for? Bliv voksenven eller køb lidt træpiller til vinter.

www.voksenven.dk: Du kan som voksen gøre en forskel for børn og unge. Bliv voksenven og uddel din næstekærlighed. Hermed en hyldest til alle voksenvenner i riget.

www.sas.dk: SAS står for Scandinavian Airlines System, og de ting, der burde foregå oppe i skyerne i store maskiner, er indtil videre indstillet. SAS burde måske stå for Senere Afgang, Skat.

www.nymarkskolen-svendborg.dk: Denne mindre skole i Svendborg vandt skisme Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Som svendborgenser hylder jeg resultatet og siger stort tillykke.

www.traepillegrossistenaps.dk: Måske ikke lige den rette årstid til sådan et link her, men du kan helt sikkert gøre en god handel her og nu.

www.rull.dk: Sjovt domæne med halvpudsigløjerlige køretøjer, hvis man kan kalde dem det. Elløbehjul. Elbiler. Segboards. Elskateboards. Det er en skør verden vi lever i.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.