Fem seotastiske fredagslinks

Fem seotastiske fredagslinks

I tirsdags holdt jeg et kursus i SEO. SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, hvilket på dansk populært oversættes til Søgemaskineoptimering. I min optik burde man omdøbe SEO til GO. Google Optimization. Det er nemlig Google jeg optimerer hjemmesider henimod.

Gang på gang, når jeg underviser i SEO, ser og hører jeg kursister, som bliver en anelse overraskede over, hvor let SEO i realiteten er – når blot man kender til teknikken bag. Det er jo ingen hemmelighed, at Googles kræsne søgerobotter favoriserer hjemmesider.

Dette ses jo i søgeresultatet, hvor hjemmesiderne listes op i et rangsystem, hvor der kun kan være én nummer 1, én nummer 2 og så videre. De hjemmesider, der lander på side 2 og fremefter risikerer at de får meget få besøgende ind på hjemmesiden. Derfor er SEO vigtigt.

Ved at optimere teknikken på hjemmesiden og ved at optimere tekster kan du hurtigt forbedre dine placeringer i Google, og der skal ikke raketvidenskab til. Du skal bruge tid på processen, og du skal indstille dig på, at SEO ikke er overstået med én gang.

SEO er næsten ligetil …

Du skal fremadrettet optimere dine tekster og billeder på hjemmesiden. Det gør dine konkurrenter jo også, så hvis du har en god placering i dag, risikerer du at denne er tabt, fordi konkurrenterne har været på SEO kursus.

SEO har efterhånden eksisteret i mange år, og man kan sige at mange ting er ligetil, når det handler om it, internet og den slags. SEO er også ret ligetil – dog med den passus i sætningen, der hedder, at vi reelt ikke ved, hvad der skal til for at blive bedste venner med Fætter Googles søgerobotter.

Google har fortalt, hvad de prioriterer på hjemmesiderne og jeg anbefaler varmt at læse deres blogindlæg på Google Webmaster Central Blog, hvis man har tiden til det. Her finder du gode fif og tricks til optimering af din hjemmeside. SEO behøver ikke at være svært.

Og så til denne omgang fredagslinks, hvor vi præsenterer en række meget forskellige hjemmesider. Det handler blandt andet om gymnastik coaching, inkontinens, aber, dansk musik og masser af nørderier.

www.karenmarieholst.dk: “Gør det umulige muligt” og  Gymnastik Coaching “Den mentale del af gymanstikken”.

www.arstechnica.com: Ars Technica handler om teknik. På engelsk. Her får du tech, science, biler, gaming, kultur, it-sikkerhed og meget mere.

www.stopinkontinens.dk: Få FRIHED til at leve dit liv med høj livskvalitet efter individuel behandling eller holdtræning på Stop Inkontinens Klinikken. Tænk hvis du kunne hoppe, danse og bevæge dig frit uden at komme til at dryppe, hvis du undgik nattetisseri og fik et bedre seksualliv.

www.michelbergermonkey.com: Her er det aberne der styrer gesjæften. Bortset fra at jeg ikke har tjekket sidens formål ud, er det en anderledes web-oplevelse. Tag den med.

www.soundcloud.com/vellness: Et anderledes link, vil nogen mene. Her er et link til musiktjenesten SoundCloud, hvor vi sætter spot på et meget spændende, dansk projekt, der hedder Velness Plader. Unge mennesker fra hele landet går uden om de store pladeselskaber og har skabt deres eget ”univers”. Respekt herfra.

www.stagbird.dk: Stagbird er et digitalt designbureau, der har specialiseret sig i at lave videoproduktioner internt såvel som eksternt for virksomheder. Sammen med deres kunder kommunikerer de deres budskaber ud på en levende og underholdende måde. Kunderne er lige fra TV2, Dong Energy og Forbrugerrådet tænk og mange flere. Få 40% i rabat på din første video (Rabatkoden: Nettips og Stagbird)

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.