Fem rocky fredagslinks

Fem rocky fredagslinks

Når ting pludselig ikke går, som de skal, er det rart at man kan ændre på dem. Sådan er det faktisk allevegne. I børnehaven, i skolen, på handelsskolen, på lærepladsen, i familien, i parforholdet, på fodboldholdet, i naboskabet – overalt.

Det gør de også på Christiansborg. Partier skifter somme tider ud på pladserne. Og det gør regeringen også. Nogle gange sker det for at forbedre ting. Andre gange for at stoppe en katastrofe. Hvad der lige skete i går, skal jeg ikke kunne sige, men en forsvandt og en anden overtog pladsen.

Det gælder sådan set også i computerverdenen. Kan du huske når man skulle chatte i gamle dage? Et stykke software hed ICQ – udtalt I Seek You. Ved at installere dette program kunne man chatte i ”real time” med andre mennesker i hele verden, hvis de også havde installeret ICQ. Ret vildt. Så dukkede MSN Messenger op. Samme koncept.

Min første browser

Tænk også tilbage på de gode gamle browsere. Min første succes på denne front hed Netscape. Og jeg gik straks ind på Yahoo for at opleve internetuniverset – eller på Opasia. Så kunne man flyve en tur med grisen og hoppe ind på det ene vidunder efter det andet. Internettet kunne saftsusemig noget dengang.

I dag er nettet et allemandseje. Alle har et forhold til internettet. Nogen googler meget selvfølgeligt, mens andre tager det lidt mere med ro. Nogen indtaster Nettips.dk i adressefeltet, mens andre starter Google op, skriver Nettips i søgefeltet og trykker Enter. Herefter klikker de på det øverste søgeresultat. Heldigvis gør vi ting forskelligt.

Og dermed blev det fredag. I dag skal vi forskellige steder hen på internettet. Vi skal se på en smart tjeneste, der hjælper dig med at fjerne baggrunde fra et billede, på gratis film, på meditation, på opfindere og på webnørderi.

https://bgeraser.com: Har du et digitalt foto, hvor du ønsker at fjerne baggrunden? Så prøv BgEraser. Bg står vist nok for Background.

https://builtwith.com: Til dagligt arbejder jeg med hjemmesider i Bojsen IT. Somme tider er det rart at få informationer om et bestemt website. Det kan jeg blandt andet få via denne tjeneste.

https://www.headspace.com: Meditation. Ro. Nærvær.

https://www.instructables.com: Hører du til opfindertypen? Så tjek lige dette site.

http://zerodollarmovies.com: Film til nul dollars – altså gratis film.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.