Fem regnske fredagslinks

Fem regnske fredagslinks

I går regnede det – og vist nok også i forgårs – og det regner så igen her til morgen. Det er trætteligt, og jeg forstår ikke, at regnen skal blive ved med at forfølge os. Men vi kan intet stille op, så i dag vil jeg være en glad idiot.

Sikken dejlig dag det er i dag.

Stig Møller lever ikke forgæves, og vi kan med fordel tage udgangspunkt i hans dejlige sang, som han i tidernes morgen sang når folk ankom til Skanderborg Festival. Som i dag hedder Smukfest. Og Smukfest er jo også et fortrinligt navn til en festival. En smuk fest.

Mennesket elsker skønhed – og de fleste elsker en god fest. Så en kombi af disse to begreber sidder jo lige i øjet. Voila. En gang elskede jeg også at deltage på festivaler. De kronede dage på Midtfyns Festivalen. Og Roskilde et enkelt år, hvor Europe spillede The Final Countdown. The Cult trykkede den af søndag formiddag (mener jeg).

Samvær og musik på festival

Jeg var også på skønne Jelling Festival et år, og Skarø Festival skal du ikke snyde dig selv for. Hvad er det lige med de hersens festivaler? Hvad er det de kan, som en almindelig koncert ikke kan? Hvorfor er det så attraktivt at begive sig af sted og være væk fra samfundet i x antal dage?

Nu kan jeg jo kun svare for mig selv, men i gamle dage var det samvær og musik, der var det vigtigste for mig. Sådan cirka fifty fifty. Måske med overvægt til musikken. Sådan en 60/40. Jeg har altid sat stor pris på musik, og mange melodier er blevet afspillet på mine anlæg, der startede med en Tandberg spolebåndoptager. Tænk: man kunne optage på begge sider af båndet …

I dag deltager jeg indtil videre højst på endagsfestivaler. Det er mere mit gemyt, og så kører fruen og jeg pænt hjem, når den fede frue har sunget. Hjem i egen seng. Hjem til tandbørste. Hjem til hundi, der logrer når vi træder ind ad døren.

Og det er fredag, hvilket vi fejrer med fem fredagslinks, som handler om royale folk fra England, gratis programmer/software/apps, regnefejl, EM håndbold og kvalitets håndværk udi læder.

www.cowi.dk: Cowi har netop refunderet et anseeligt beløb til Esbjerg Kommune, fordi firmaet havde begået en regnefejl. Det er menneskeligt at fejle, og det er altid rart, når man vedkender sig skylden.

www.solon-handmade.dk: Maria bor på Sydfyn og hun er vanvittigt dygtig til at skabe kvalitets kernelæder produkter. Til din computer. Til din læbestift. Til din iPad. Til din pengepung. Til dine briller. Til …

www.ehf-euro.com: Og så er mændenes håndbold EM fløjtet i gang. Vi hepper på de danske drenge, og vi sender god karma deres vej, for det bliver nødvendigt med svære kampe forude.

www.sussexroyal.com: Muligvis ugens mest omtalte hjemmeside med ugens mest omtale meddelelse. To kongelige personer i England vinker farvel.

www.osalt.com: Find godt og gratis software via Osalt. Programmer til business, kommunikation, uddannelse, spil, multimedier, sikkerhed og meget mere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.