Fem præsidentielle fredagslinks

Fem præsidentielle fredagslinks

Der er dælme gang i den i USA. Guds eget land. I tirsdags var der valg. Amerikanerne har valfartet til valgsteder og postkasser for at afgive deres stemmer på en af de to præsidentkandidater. Biden eller Trump. Når jeg skriver de to navne her i mit tekstbehandlingsprogram, markeres Trump med rødt. Det gør Biden ikke …

Den siddende præsident er skuffet. Og gal. For der er ifølge ham selv bedrevet så megen fusk med stemmerne, at han nu måske mister embedet som præsident. Eller rettere: han mener selv han har vundet. Så det er jo ikke fordi han er en dårlig taber. Der er nok snarere tale om rettidig omhu.

Demokrati er en vigtig substans i ethvert samfund. Når man forsøger at fuske med valg, er det sjældent Vesteuropa eller Nordamerika man tænker på. Var det Hviderusland eller Panama kunne man måske godt fristes til at mistro et demokratisk valg. Men i Guds eget land? Næppe.

Brevstemmer og buh-råb

Well, for at bruge et amerikansk udtryk, nu venter vi på at de får talt brevstemmer op. Hvis de altså får lov, for Trumps støtter står og råber udenfor. De er også skuffede. Og når man er skuffet, kan man godt udtrykke sin skuffelse ved hjælp af høje ytringer og banken på vinduer.

Patetisk. Det er min eneste kommentar. Og lad os så komme videre. Jeg gider ikke mere amerikansk valg eller corona-snak. De emner fylder jo 90 procent af overskrifterne i nyhedsudsendelser. Jeg savner de gode nyheder. De nyheder man bliver glade i låget af. Mere løn til SOSU-assistenterne. Bevarelse af arbejdspladser i Nordjylland. Mere slik i Matadormixposerne. Gratis øl på en Jdag.

Det er fredag, og vi skal fredagslinke. Det gør vi ved at hoppe over på så spændende sider, der handler om booking af musik, Van Gogh, juleøl samt Nordjylland.

https://fmk.nu: Jeg vil opleve noget mere live musik. Vi skal have en bitte øl, mens vi siddende kan få vores musiklyst styret. Det kan Fyns Musik Kontor hjælpe med.

https://www.acbmusic.dk: Det kan ACB Music heldigvis også. Dette prægtige bureau byder blandt andet på folkekære Folkeklubben og nyskabende Patina.

https://vangoghworldwide.org: Hvis man ikke er til musik, er kunst sikkert et stærkt alternativ. Her møder vi selveste Van Gogh.

https://juleoel.dk: I dag er det J-Dag – altså dagen hvor juleøllet frigives. Men på grund af det vi ikke gider at snakke om, er denne festlige dag aflyst. Derfor må du nøjes med en halvdoven hjemmeside med fokus på juleøl. Skål.

https://nordjyske.dk: Mange tanker herfra.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.