Fem polarkolde fredagslinks

Fem polarkolde fredagslinks

Jeg er lige steget af cyklen. Turen fra hjemmet og ind på kontoret i hjertet af Svendborg var iskold. Altså sådan lidt polar-agtigt, synes jeg. Sirius, gå hjem. Mine ører mærkes stadig kolde, og jeg glædede mig over, at jeg fik ny halsedisse og handsker i går. At fryse er bestemt ikke noget, der er værd at skrive hjem om.

Og nu skal vi så lige huske på, at vi ikke skal pibe over en smule frost. Den har lige snert af lidt frost, og bevæger sig op på de 5 plusgrader. Men vinden gør, at kulden føles mere hidsig og voldsom. Inden der nu går alt for megen Voldborg i den, skal jeg skynde mig at sige, at vinteren slutter 28. februar.

Så bliver det forår igen. Pludselig skal vi arbejde i sommertid, og havemøblerne skal pudses af og stilles frem. Vi skal ud at lytte til fuglene, mens kaffe og madpakke nydes under åben himmel. Pudsigt nok skærpes smagssansen altid, når man bevæger sig ud af de fire vægge.

De sociale bobler

Og hov! Det er faktisk her, jeg gerne vil hen. Blot fordi det er koldt, vådt og måske noget mørkt, er det ikke ensbetydende med, at vi ikke kan komme ud og mærke verden. Der er rige muligheder for at komme ud og være til stede i det omgivende samfund. Jo jo, coronaen gør at vi hele tiden skal tænke på sociale bobler.

Og selvfølgelig skal vi tænke meget over hvem vi omgås – og hvordan vi gør det. Her i huset sætter vi stor pris på at komme ud og høre noget god musik. I lørdags lyttede vi til Patina i Nyborg, og snart tager vi til København for at høre en Beatles tribute.

Og det er jo netop når vi er ude at mærke kulturen, at vi mærker livets puls. Det erfarede vi også i ugens løb, da vi så filmen Retfærdighedens ryttere. Fremragende film med sublime præstationer. Men vi sad i mørket i sikker afstand fra andre biografgængere. Vi blev underholdt. Vi var.

Links til kræftramte børn og støtter

I dag er det fredag, og vi skal fredagslinke, som vi plejer. I dag er der alvorlige emner på tapetet. Det skal handle om kræftramte børn og om en fond, der støtter familier. Desuden skal det handle om flydebroer, gratis programmer til computeren samt EM håndbold for kvinder.

https://fmkb.dk: FMBK står for Familier Med Kræftramte Børn. Disse familier vil jeg gerne bakke op om. De har det svært nok i forvejen, så lyt for pokker til deres opråb.

https://rmbornefond.dk: Nogen af dem, der støtter familier med syge børn, er Ronald McDonald Børnefond. Kig ind på deres site og støt ved at handle i webshoppen.

https://mecmarine.dk: Vi skifter emne til flydebroer, bådstativer og andet udstyr til lystbådehavne i Danmark.

https://em.tv2.dk: Her står der håndbold på programmet. Det er jo også en stor del af den danske kultur, som vi elsker. Kom så Danmark!

https://alternativeto.net: Er du på udkig efter gode programmer til computeren? Så tjek dette glimrende site ud.

Læs også

1 Comments

 1. Allan F

  Alternativeto.net er en fremragende side, hvor man i mange tilfælde kan finde gratis alternativer til betalte programmer. Det er et af de bedre tip på en it-support side. Tak for den

  Side om side kan man næsten ikke komme komme udenom, at flere og flere programmer kan hentes som portable, og på den måde bliver man fri for at installere en masse, som enten kan ligge i en selvstændig mappe på lager-drevet eller på et usb—stick til formålet.

  Siden portableapps.com er vært for disse helt legale downloads, som man bestemt ikke skal lade sig friste til hente fra en side, som tilbyder ellers dyre betalingsapps ganske gratis. Det er brud på copyright og dermed ulovligt. Der ligger intet ulovligt på
  siden : https://portableapps.com/https://portableapps.com/

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.