Fem påskede fredagslinks

Fem påskede fredagslinks

Så er det på tide at få købt de sidste påskeæg i indeværende sæson. Der skal gnaskes løs, og det ene påskeæg efter det andet skal fejres med maner. Måske er du ligefrem i stor gæld, efter at have mis-gættet de flotte gækkebreve.

Gækkebreve er en underlig størrelse. Det er jo egentlig ret uhøfligt at aflevere et brev og så undlade at skrive afsendernavn på brevet. Det ligner jo ikke noget. Kan det virkelig være rigtigt at folk skal gætte sig til, hvem der står bag sådan et gækkebrev.

Ja, det kan det! Og Wikipedia skriver: Et gækkebrev er en specifik dansk tradition fra påsken, som oprindeligt indeholdt en vintergæk, heraf navnet, der også knyttes til verbet “at gække” i betydningen “at vildlede”. “At drive gæk med” er “at spille et puds”, [1] som gækkebrevet også er et forsøg på.

Nå, de mennesker der kender mig, ved godt at jeg nyder at drille lidt i ny og næ, så et gækkebrev er lige i min ånd. Det er påskeæg sådan set også, selv om jeg nu nok mest foretrækker en påskebryg. Men det er jo en helt anden snak. Så går der jo påskefrokost i den. Måske med en snaps til.

Gratis videoprogram og videoredigering

Skal der nævnes dyr i denne forbindelse, må påskeharer og påskekyllinger ligge lige til højrebenet. Og skal vi have en påsketing mere på bordet, kunne det være en smuk buket påskeliljer. Men så kan vi næsten heller ikke klare mere. Det er næsten for meget af det gode.

Wikipedia fortsætter: Aftenen før Skærtorsdag blev i folkemunde tidligere kaldt for Sankt Skadeaften. Man troede, at skaderne på denne aften fløj bort sammen med heksene

Og så bliver det for alvor alvorligt. Så skal vi have gang i radaren, så vi kan holde øje med diverse flyvende objekter i luftrummet. Så vær rar at kigge op næste år, når onsdagen før skærtorsdag banker på døren. Be careful out there.

Det er fredag, og vores trofaste gæstelinker i skikkelse af Martin Bo har sendt os fem påskede fredagslinks, som vi skynder os at røbe her i spalterne på Nettips. Vi skal til Tokyo, se på gratis videoredigering og videoprogram, fjernstyring af computere og smartphones, nem måde at tage backup på samt et tilbud til ægte gentelemen. Tak for links, MB!

https://bee.synology.com/da-dk/BeeDrive: BeeDrive er en nem måde til at tage backup af computeren. Det sker næsten helt automatisk.

https://www.openshot.org: Er du på jagt efter et gratis videoprogram? Altså software til at redigere videoklip i? Så prøv OpenShot Video Editor. Til Linux. Til Windows. Til Mac.

https://minitokyo3d.com: Har du aldrig været i Tokyo? Så får du chancen her. Et imponerende websted.

https://anydesk.com/en: Kender du det at man godt kunne tænke sig at se en anden persons computerskærm, mens man yder support? Her er et program til formålet: AnyDesk. Til Windows. Til Linux. Til Mac. Og til mange andre platforme.

https://gentlemens.dk: Vi slutter af på den bedst mandige måde. Barbering og klipning til den ægte gentleman.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.