Fem opblussende fredagslinks

Fem opblussende fredagslinks

Smittetallet stiger. Vi er nødt til at tænke os godt om igen. Ellers risikerer vi at lavinen får frit løb. Når noget går op, er der andet der lukker ned. Det danske samfund for eksempel. Hvis du har glemt hvordan foråret så ud, så lad mig komme med lidt opfriskende informationer.

  • Skoler og daginstitutioner lukkede.
  • Offentligt ansatte blev sendt hjem.
  • Museer og andre kulturydende steder blev lukket.
  • Private virksomheder lukkede og slukkede.
  • Ældre og syge blev isoleret.
  • Frygten blomstrede.

Og det er blot eksempler på de konsekvenser det kan få, hvis vi ikke passer godt på os selv og hinanden. Det gælder både børn, unge, voksne og ældre at der er spilleregler, der skal overholdes. Ellers slår vi os måske selv hjem. Igen er det nok mest ungdommen, der står for skud.

Og hvorfor så det? Jo, unge elsker at være sammen med andre unge. Weekender og feriedage bruges somme tider til festlige indslag på stranden, på kajen og i haverne, hvor musik og alkohol nydes side om side. Den ungdommelige kådhed er noget af det, jeg sætter meget stor pris på. Men det er også i øjeblikket, hvor de unge skal spørge sig selv (ifølge WHO):

Er det nødvendigt for mig at gå til den fest?

Skulle unge blive ramt at corona, går det oftest ok. Det er straks værre, når syge og ældre rammes af corona. Derfor handler det om at vise et sundt sind over for andre. Tænk hele tiden på hvad du gør og hvordan du gør det. En ting er selv at blive smittet. En anden er at man smitter andre.

Samtidig er det blevet fredag, og det er således dagen, hvor vi skal have fem links på bordet. I dag skal det handle om Alt om Data, TikTok, Malwarescanner i din browser, Statens Serum Institut og P4!

https://www.malwarebytes.com/browserguard: Her skal det handle om din digitale sikkerhed, når du surfer på nettet. Tak til Pomse i forummet for linket.

https://www.tiktok.com: Måske verdens mest omdiskuterede app i øjeblikket.

https://www.ssi.dk: Statens Serum Institut. Yderligere kommentarer vel nok overflødige.

https://www.dr.dk/radio/p4: Og hvorfor skal der nu sendes et link til P4? Jo, fordi de har udtrukket mig i en lodtrækning, så om lidt hører jeg Dizzy Mizz Lizzy i Krøyers Have i Svendborg. Rock’n’roll!

https://www.altomdata.dk: Alt om Data – måske Danmarks bedste it-magasin?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.