Fem ombruste fredagslinks

Fem ombruste fredagslinks

Fredag igen. Sig mig, står tiden slet ikke stille en gang imellem? I min optik har det næsten lige været fredag, men hastigheden skyldes måske at håndboldherrerne er på banen igen? Nu er jeg ikke den store håndbold-meister, men de spiller i aften.

Imod Argentina. Og så vågner Bojsen. Så dukker navne som Maradona og Messi op. Og en sang om at man ikke skal græde for én. Det kunne være spændende at komme til Argentina. Eller Sydamerika i det hele taget. Måske ikke i et brasiliansk fængsel.

Dér er de nemlig ret hidsige. Og nul-tolerante, lader jeg mig fortælle. De kalder efter sigende en spade for en spade, og hvis du modsiger de forkerte typer, bliver du mejet ned. Der er no mercy. Så det handler om være på den rigtige side.

Sådan er det måske også snart i Mexico. En nyvalgt præsident snakker om at opsætte et fysisk skel mellem USA og Mexico, og hvis man skal tro på, hvad den nyvalgte præsident siger, bliver der ikke tale om et hegn, men en rigtig mur.

Berlin og bevægelsesfrihed på banen

Og så tænker jeg straks på Berlin, som i starten af 1960’erne en dag vågnede op til en mur, der strakte sig igennem nogle af Berlins gader. Hvis du boede på den ene side, var du i Vetsberlin. Boede du på den anden side, boede du i Østberlin.

Grundlæggende var der meget stor forskel på de 2 bydele. Hvor man kunne bevæge sig frit på den ene side, var man overvåget på den anden side. Ens bevægelsesfrihed var indskrænket, kan man vist roligt sige.

Og det er Mikkel Hansens måske også i aften. Måske bliver han mandsopdækket – måske bliver han skygget – men så bliver der forhåbentlig plads til andre på banen. Sådan var det ikke i Østberlin.

Vi skal i gang med fredagens alsidige links. I dag skal det handle om VM i håndbold, og det er vel ikke særligt overraskende? Vi skal også se på

www.laughingsquid.com: Laughing Squid skulle efter mine begreber betyde grinende blæksprutte. Griner blæksprutter mon? Men det er også navnet på et amerikansk magasin, der fokuserer på andre dyr. Kaniner, Sæler. Den slags.

www.boredpanda.com: Bored Panda handler således nok om pandabjørne, der keder sig? Hmmm, næ, ikke umiddelbart. I dag handler forsidehistorien om en 61-årig kvinde, der viser sin badedragt frem. Aha … Mon de keder sig på redaktionen? Næppe.

www.networkworld.com: Og omsider et link for folk, som er teknisk interesseret. Network World handler nemlig om nørderier, hvor du blandt andet får tips til at fixe Windows 10-udfordringer, og du får et bud på gode videoklip fra Ted Talks.

www.matadornetwork.com: Et andet netværk handler om Matador. Eller rettere: det fortæller titlen. Bag Matador Network gemmer sig mange varierede historier. Om familien. Om børn. Om sport. Om rejser. Om kultur. Om religion. Om sprog. Om meget forskelligt.

http://sport.tv2.dk/haandbold/vm: Og vi slutter af med at genskabe højspænding til aftenens håndboldkamp. TV2 har som regel en god sektion, hvis du skal følge med i kampe og nyheder under VM i håndbold. Held og lykke.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.