Fem OLske fredagslinks

Fem OLske fredagslinks

Huhej, hvor de går til den i Kina i disse dage. Vinter OL er i fuld gang, og danske atleter har været på isen nogle gange efterhånden. Det er jo ret imponerende at et lille land som Danmark kan deltage på så højt et niveau, men det understreger jo sådan set også at selv om man er lille og vågen, kan man godt slå Goliath, der er stor og doven.

Et stykke hen ad vejen. I morges tabte Danmark til russerne. Altså ikke Rusland, men ROC. Ah hvad for en fisk! ROC såmænd. Og ROC står for Russia Olympic Committee. Der er tale om en komite som huser russiske atleter. Men de må ikke bruge det russiske flag, og den russiske nationalmelodi må ikke afspilles under OL.

Pseudostraf. Det er lige nøjagtigt hvad jeg vil kalde den slags overspringshandlinger. Det internationale OL-samfund har idømt Rusland en dopingstraf, for det viste sig at Rusland drev en strategisk form for doping-snyd. Derved vandt russerne en masse medaljer foran næsen på Danmark og andre nationer.

Doping blev opdaget

Heldigvis blev denne snyd opdaget. Russerne gjorde alt for at skjule deres fusk, men de mislykkedes og fik altså det helt store røde kort. Nu kan I passe jer selv, kan I! Men russerne oprettede en komite og spurgte russiske atleter, om de ikke kunne tænke sig at være en del af komiteen. Det kunne de sagtens se sig selv i.

Så Danmark tabte altså ikke til russerne i dag. De tabte til ROC. En megastor forskel, ikke sandt? NOT! Det er så pseudoagtigt, som det næsten kan blive. Nå, pyt. Vi skal jo alle sammen være en del af den olympiske ånd, og det er jo ikke de russiske atleters skyld, at Rusland for år tilbage snød, så det drev ned af væggene.

Det er fredag og i dag sender vi dig i kløerne på spændende hjemmesider. Du skal således opleve tegning, viden, reparationer, tal og baggrundslyde.

https://find-study-now.com: Her er hjemmesiden, som tilfredsstiller den videnshungrende fætter, der vil vide en masse om mange ting.

https://www.ifixit.com: Du har lige købt en kaffemaskine og pludselig virker den ikke. Hvad gør du så? Jo, du finder hjælp på I Fix It.

https://www.worldometers.info: Er du vild med statistik og tal? Så tjek det ud her. Du får tal om alt fra corona over skove til indbyggertal.

https://asoftmurmur.com: Trænger du til afslappende lyde, mens du knokler ved skærmen? Så er du måske landet det rette sted hos A Soft Murmur. Hvorfor ikke have snakken fra en cafe i baggrunden …

https://fffuel.co/dddraw: Kan du lide at tegne på papir? Så prøv om det er lige så sjovt at tegne på skærmen.

 

 

 

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.