Fem nissede fredagslinks

Fem nissede fredagslinks

Velkommen til de sidste fredagslinks, inden juleaften banker på. Det gør den nemlig på tirsdag, hvor familien Danmark spiser god mad, danser omkring juletræ, åbner pakker og måske drikker portvin. Juleaften er den aften på året, hvor mange familier mødes og hygger sig sammen.

Det er egentlig ærgerligt at det ikke er juleaften noget oftere. Ikke på grund af spise, træ eller portvin, men på grund af muligheden for at være sammen med dem, man har kær. Når det er sagt, skal jeg også skynde mig at sige, at juleaften – for nogen – er en rædselsaften, hvor forskellige ting dukker op til overfladen.

Det kan være gammel gæld, overskreden nag, politisk uenighed, misforstået jalousi eller det der er værre. Nogen finder gaveræset forfærdeligt, mens andre foretrækker en stille aften helt for sig selv. Ikke desto mindre er juleaften børnenes fest, så lad os fejre denne aften for børnenes skyld. Og for vores egen.

Forberedelser og jul

En masse ting er hændt op til den famøse juleaften. Julegaver er blevet hevet hjem. Forhåbentlig har du købt de fleste gaver i dine lokale butikker? Måske har du bestilt en enkelt eller to julegaver på nettet, fordi den var umulig at få fat i nede i byen? Gaveræset er komplet, og jeg ryster somme tider på hovedet over hysteriet.

Så er der forberedelser til maden. Det er jo ikke kun kartofler, rødkål, vin, vand og gris, der skal trækkes hjem. Julefrokoster kalder jo også. Det indebærer sild, fiskefilet, medister, ost, snaps og øl. Husk også risengryn og mandelgave.

Well, denne fredag byder på links, der ikke handler om jul. Lad os beskæftige os med noget andet for en stund. Vi hiver nettet ind og ser på hjemmesider, der handler om rumture, underligt domæne, mafia og Italien, gratis programmer og søgeordsstatistik.

www.boeing.com/space/starliner: Fremtidens rumkapsel sendes op i luften i dag. Det er hverken en nytårsraket eller en vildfaren snebold. Dukken Rosie er med ombord. En tur koster 100 millioner.

www.forzaitalia.dk: Man fortæller at en række mafiamedlemmer er blevet anholdt. Sådanne typer holder primært til i Italien, så vidt vides. Her får du en hjemmeside med fokus på Italien.

www.ass.dk: Jeg kom til at kludre med bogstaverne på mit tastatur  og ved et uheld skrev jeg dette domæne. Jeg skal ikke oversætte ordet fra engelsk, men roligt nøjes med at konstatere at Aarhus Studenternes Svømmeklub holder til på webadressen.

www.osalt.com: Er du på udkig efter gratis programmer til computeren? Så indeholder dette website gode forslag, for eksempel Dia, FreeCAD, NeverNote og Clonezilla.

www.searchvolume.io: Endelig slutter vi af med et værktøj til søgemaskinenørder. Hvor mange søgninger er der på bestemte søgeord pr måned?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.