Fem nettede fredagslinks

Fem nettede fredagslinks

De danske virksomheder bløder. I al fald mange af dem. Corona-krisen har været en hård nyser, og krisen er langt den værste siden anden verdenskrig. Og det er ret paradoksalt, fordi mange danskere har sparet en masse penge op. Det har de gjort ufrivilligt, idet butikkerne har holdt lukket i et par måneder.

Det betyder helt konkret at julegaver ikke er blevet byttet, hvilket ofte er lig med mersalg for butikkerne. Det betyder også at jeg ikke har været nede ved Jens for at købe mine Wrangler jeans. Mine besøg nede ved Arne i Vinylen har også været fraværende. Ingen – næsten ingen – nye LP-plader hjemme i reolen. Og så er der jo alle de andre impulskøb, som er gået forbi min næse. Og din. Og vores naboers.

Hmmm, så er der jo nethandlen, som har oplevet et boost i denne krisetid. Der er blevet langet så mange pakker over den virtuelle disk, så man tror det er løgn. Tøj, smykker, parfume, elektronik, alverdens tingeltangel. Ekspedienten har fået pap på fingrene, og fragtmanden har måske fået ondt i ryggen. Og så har købmænd, døgnkiosker og andre spændende steder ageret pakkecentral.

Internethandlen eksploderer

Jo, der er sørme gang i den. De penge vi ikke har kunnet bruge i byen, er langt hen ad vejen blevet forsøgt brugt på internettet. Internethandlen er vokset eksplosivt i perioden. Der er dog et par områder, der er faldet i vækst på nettet. Det ene store område er online køb af rejser, hotelophold og ferier generelt.

Et andet stort område, der ligger stille er køb af billetter online. Billetter til koncerter. Biografer. Kulturelle begivenheder generelt. Landet ligger stille på dette punkt, og vi ved ikke hvornår der atter åbnes op for disse livgivende begivenheder. Vi er mange, der sukker efter at komme ud.

Ud på cafeen og restauranten. Kaffe. Vin. Øl. Drinks. Du ved, det der giver livet værdi. Og at komme ud og stå ved siden af en million andre mennesker, mens vi synger Omvendt Forsvar til tonerne fra Patina. Vaccine. Kom an. Vi vil så gerne vende tilbage til vores ”rigtige” liv.

Det er fredag og vi skal fredagslinke. I dag sender jeg dig i armene på coronatest, erhvervsnyheder, tennis, gratis software og en ny søgemaskine.

https://erhvervplus.dk: Så er der dømt erhvervsnyheder.

https://tailcat.com: Tailcat skulle være en alternativ søgemaskine til Google, integreret i Brave browseren.

https://www.wtatennis.com: Så handler det om tennis, og en af forsidehistorierne omhandler danske Clara, der er dygtig, sød og meget ambitiøs.

https://www.paragon-software.com/hdm-25-anniversary: Bindegal fra vort forum videregiver et godt tip: en gratis licens til Paragon Hard Disk Manager.

https://www.coronaprover.dk: Få nu taget den prøve, for pokker. Lad os stå sammen og komme over denne krise så hurtigt som muligt.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.