Fem musiske fredagslinks

Fem musiske fredagslinks

Hurra! I dag er det årets første forårsdag, og vi fejrer det hele på Sydfyn med den smukkeste morgen i hundrede år. Eller deromkring. Solen skinner. Temperaturen stiger. Fuglene vågner. Alt er blevet lettere. Pludseligt. Er alt så godt?

I ugens løb så jeg Horisont på DR1, der viste en dokumentar om en festival i Israel, som uden varsel blev angrebet af en flok hjerteløse terrorister, som spredte rædsel, skød og dræbte en masse mennesker. Uden nogen som helst form for mening skulle unge mennesker forlade denne jord. De unge mennesker, som overlevede, skal leve resten af deres liv med en frygtelig oplevelse.

Senere på ugen blev mange hundreder mennesker dræbt i Gaza, da de ville hjælpe en nødhjælpsvogn ind i byen, så uskyldige mennesker i den krigshærgede by kunne få mad og vand. Mændene bag drabet var israelske soldater, som beordret ovenfra tog uskyldige menneskers liv.

I Ukraine kunne præsidenten gøre status efter 2 års krig med Rusland. Over 31.000 mennesker fra Ukraine er blevet slået ihjel. Mange af disse mennesker er unge mænd i deres bedste alder med uddannelse, job og familier. 31.000 ukrainske familier er blevet slået i stykker.

Lad os glæde os – trods alt

Ovenstående 3 afsnit gør det svært at glæde sig over forårets komme. Men det er vel det som i sagens natur er vores eneste chance for at overleve: at kunne fokusere på de gode ting, selv om mange aspekter i vores liv ser sorte og triste ud?

Med disse ord sender jeg tankerne til alle i denne verden, som er ramt af ulykke og sorg. Jeg er født naiv, og jeg stoler på, at tingene vil udvikle sig i den rigtige retning.

Det er fredag den 1. marts, så det skal fejres med 5 friske links, som smiler til dig. Vi skal således opleve det danske band Blæst, et lægehus, kunstig intelligens på video (Sora), golf på den forkerte måde samt en sidste hyldest til en russer, der begraves i dag.

https://www.blaestband.dk: Vi starter med et af Danmarks mest populære bands. Disse prægtige mennesker fyrer op de danske koncertsale og dansegulv.

https://alleslaegehus.dk: Det er svært at anbefale dette lægehus. De skyer åbenbart ingen midler, og bestyrelsesformanden er ikke ligefrem super sympatisk.

https://openai.com/sora: Vores trofaste medlem i forummet, Bindegal, bringer dette link til video på kunstig intelligens. Prøv at tjekke nogle af videoerne ud. Det ser skræmmende ægte ud.

https://www.livgolf.com: Nej tak.

https://navalny.com: Hvil i fred.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.