Fem musikalske fredagslinks

Fem musikalske fredagslinks

Noget af det første der sker, når arbejdspladsen på femte sal indtages, er at få tændt op for netradioen. Nogle gange er det P4 Fyn, andre gange er det P6 Beat. Det kommer såmænd lidt an på den sindsstemning der optræder i baggrunden.

Forinden har jeg hørt P1, mens jeg er i brusebad. P1 Morgen er mit yndlingsprogram. Det fandt jeg ud af, da den rigtige Radio24syv lukkede og slukkede. Da den var i luften, var det nok stationen, som jeg lyttede mest til. Jeg kan godt lide taleradio. Og jeg overvejer stadig at komme stærkt i gang med podcast. Den milepæl er jeg ikke løbet helt ind i endnu.

Og dog. Jeg følger den nye taleradio R8dio via mit abonnement på Spotify. Her følger man den kommende landsdækkende radiostations strabadser i en opstartsfase. R8dio har to karismatiske ledere i form af direktør og programchef. Begge har fuldstændig styr på tingene, men de oplever dog modvind i ny og næ i deres arbejde på at stable den foretrukne taleradio på benene.

Men jeg er også et stort musikmenneske. Musik har fyldt hele mit liv siden jeg var 4 år, hvor jeg er sikker på, at jeg faldt for en Gasolin-sang, som blev spillet på transistorradioen i køkkenet. Dengang slog det mig, at jeg hellere ville høre Gasolin end børnesange. Og tendensen fortsatte op igennem barn- og ungdom. Som voksen holder kræligheden til god musik ved. Heldigvis.

Nej tak til fusionsjazz – ja til progrock

Og musik er jo noget af en bred størrelse. Jeg forsager fusionsjazz. Og opera. Kammermusik er ej heller min styrke. Alt imellem går an. Stort set, og skulle jeg pege på en favoritgenre, er det uden tvivl progrock. Det er en forkortelse for progressiv rock. Det er der mit musikalske hjerte føler hjemmebanefordelen.

I morgen lørdag er der MGP. Det er så en forkortelse for det man engang kaldte Melodi Grand Prix. Det regner jeg med at jeg ikke skal se. Og det er sådan set ikke en negativ kritik af de optrædende i morgen aften. Det handler snarere om min manglende kærlighed til denne event, som efter min mening er overhysterisk.

Heldigvis venter en række livekoncereter på mig den kommende tid. Om et par uger skal jeg opleve norske Madrugada i Odense, og et par dage senere snupper jeg danske Patina i Bastionen i Nyborg. Og ellers venter en CV Jørgensen teaterkoncert i København samt Kashmir i Royal Arene. Plus lidt mere Patina.

Det er fredag og vores faste og højt pålidelige Martin Bo har sendt os 5 ideer til fredagslinks. Tak for det, MB. Med det ønsker vi læserne en god rejse til astronomiske fotos, PDF-hjælp og -manualer, videnskab samt bøger i lange baner.

https://www.pdf24.org: En genial tjeneste, hvor du får forskellige værktøjer til arbejdet med PDF-filer. Den er hermed bookmarket.

https://www.sciencedaily.com: Dette er en lækkerbisken for folk, som gerne vil vide det nyeste lom det nyeste inden for viden og forskning.

https://www.manualagent.com: Her handler det også om PDF-filer, idet du finder manualer til alverdens teknik og lir herinde.

https://apod.nasa.gov/apod/astropix.html: Se dagens astronomiske foto.

https://www.abebooks.com: En omfattende boghandel som nok kan tilfredsstille den mest kræsne bog-entusiast.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.