Fem maskinelle fredagslinks

Fem maskinelle fredagslinks

22 mennesker skal fremadrettet styre Danmark. 9 kvinder, 13 mænd (mener jeg). De er sammensat af statsministeren, og i samarbejde skal de forsøge at vedligeholde Danmarks status som et velfungerende land.

Et velfungerende land kan vel egentlig godt svare til en velfungerende maskine. Og hvad skal der til for at maskinen starter op hver dag og yder det, som det forventes af den? Jo, først og fremmest skal maskinen være trimmet. Den skal leve op til tidens krav. Og så skal man sørge for at maskineriets finere dele vedligeholdes.

Sådan en vedligeholdelse kunne eksempelvis være smøring af alle dele i maskinen. Alt fra den mindste møtrik til de store cylindre. Mennesket, som står ved maskinen, skal også passes. Man skal passe på, at man ikke udnytter situationen og lader samme person stå ved maskinen 15 timer i træk hver dag, året rundt.

Menneskelig trivsel

Menneskelig trivsel er vigtigt, når maskinrummet skal fungere. Alle i maskinrummet har ansvar for at fabrikken drives med rentabilitet, overskud og godt humør. Det betyder at detikke kun er manden ved maskinen, som skal yde en indsats. Det skal alle i maskinrummet. Også værkføreren. Det lyder hult, når værkføreren hæver stemmen og beder mandskabet om at give den en ekstra skalle, når han selv står med en kop kaffe i hånden.

Og nu skal 22 værkførere altså forsøge at få fabrikken Danmark til at styre sikkert mod bedre tider. Vi får se hvad der sker.

Det er fredag og vi skal kigge på fredagslinks. I dag handler det om spændende, gratis værktøjer til folket. Du får en app-cleaner til din Mac computer, et stærkt værktøj til at holde styr på dine projekter, et online redskab til screenshots og online videoer, en tekstbehandler for nørder samt et videoredigeringsprogram. Har du mon tid til at nå det hele?

www.freemacsoft.net/appcleaner: Har du brug for at få ryddet op på din Mac? Så kunne denne appcleaner muligvis være sagen?

https://www.techsmith.com/jing.html: Jing har i mange år været en af mine favoritter, som jeg desværre bruger for sjældent. Screenshots og online videoer, som du nemt kan dele med andre.

www.trello.com: Trello er et fantastisk redskab, hvis du og andre har gang i nogle projekter, hvor I har brug for at holde styr på tingene. Og det fås i en gratis version.

www.sublimetext.com: Sublime text er et tekstbehandlingsprogram (teksteditor) for nørder. Lige hardcore nok for mig …

www.lwks.com: Lightworks er en video editor, som du kan bruge, hvis du lige skal redigere i videoen fra årets julefrokost.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.