Fem marsede fredagslinks

Fem marsede fredagslinks

Huhej en aften vi havde på DR2 i går aftes. Forsanger Johan Olsen fra Magtens Korridorer indtog rollen som studievært i en direkte tv-udsendelse, som havde Mars-landingen på programmet. Sammen med en flot rare, intelligente og veltalende nørder oplevede vi alle at et fartøj landede godt og sikkert på Mars.

Og når jeg siger Direkte, mener jeg naturligvis direkte i mennesketid. Afstanden til Mars er nemlig så enorm, at vi mennesker er cirka et kvarters tid efter. Altså: det vi så ske på Mars var gamle nyheder. Afstanden til Mars er så vidt vides på 55.758.006 kilometer fra Jorden, så fartøjet har været nogle kilometer undervejs.

Nu fortsætter det videre arbejde på Mars. En række robotter skal ud og foretage undersøgelser af diverse forhold på den røde planet, og imens kan forskere sidde og følge med og kloge sig på undersøgelserne. Det er jo ikke så ringe endda.

Findes der Marsmænd?

Men hvorfor egentlig interessere sig så meget for Mars? Findes der Marsmænd? Overtager de Jorden en skønne dag? Eller kan du se dig selv bosætte dig på planeten sammen med Lillemor og ungerne? Tja, tanken kan være attraktiv, fordi jeg går ud fra at corona og racisme ikke eksisterer på Mars. Men der er ting jeg kommer til at savne.

En spadseretur ved det sydfynske øhav for eksempel. Eller at kunne tage ned til den lokale pub og drikke en øl med gutterne. Jeg vil også komme til at savne samværet omkring en god rockkoncert eller festival. Og hvad med Viggo – vores 6 måneder gamle labrador. Kan man gå en tur med den på Mars uden iltapparat?

Nix, jeg bliver her på Jorden sammen med vennerne. Så må vi leve med de udfordringer, der er hernede. Virusser, hackerangreb, atombomber, diktaturer, ludere og lommetyve. Og de ubrugelige fredagslinks på Nettips.dk. I dag skal det handle om Mars, alt muligt, Kolding, vaccine og smakker.

https://www.esa.int: Yes, lad os hylde eventyret på Mars. Heldigvis gik alt godt I går, da Perseverance landede på den røde planet. Læs mere hos ESA.

https://www.vice.com: Nok et magasin på nettet med mange områder. Nyheder, musik, helbred, sex, underholdning, rejser, mad, penge og meget mere.

https://kolding.dk: En venlig hilsen til de ansatte i Kolding. Især til dem, som arbejder i institutionerne.

https://www.pfizer.dk: Pfizer leverer vaccine til folket. Firmaet er grundlagt i 1849, så lidt må de jo vide …

http://www.smakkecenter.dk: Besøg Smakkecenteret på Strynø. Et fantastisk dejligt sted. Og endda midt i det sydfynske øhav, Danmarks store perle.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.