Fem lysende fredagslinks

Fem lysende fredagslinks

I denne weekend brager det løs forskellige steder i Danmark. Det er svært af få armene ned, fordi det er begivenheder som man virkelig har set frem til i lang tid. Lad mig komme med tre eksempler.

Roskilde Festival. Yes, endelig kan man slå sig løs igen på Dyrskuepladsen, hvor musikere fra det meste af verden træder ind på diverse scener og fyrer den af. Der er naturligvis også andre festivaler i Danmark, og jeg konstaterer blot, at det er fedt at vi atter kan høre live musik rundt omkring.

DGIs landsstævne. Jep, det finder sted i Svendborg i år – mit hood – og hvis man er i tvivl, er der tale om en folkefest af de helt store. I går var der optog igennem Svendborg og åbningsceremoni, og Sydfyn bød også på livemusik af blandt andre PATINA og Hjalmer. Mere musik i dag samt masser af sportsaktiviteter.

Tour de France. Og København står på den anden ende i løbet af eftermiddagen, når feltets ryttere smækker benene over sadlen og gør sig klar til en intens enkeltstart i hovedstadens gader og stræder. I morgen fortsætter løbet fra hovedstadsområdet over København med mål i Nyborg. Og søndag er det igennem Vejle med slutpunkt i Sønderborg.

Man kan måske undres over at disse 3 store events finder sted i samme weekend, men det er jo ikke alt man kan styre og bestemme over. Men konklusionen er at der burde være noget for hele familien Danmark i denne weekend, uanset om man er til sport, musik eller kultur generelt.

I dag er jeg frivillig på landsstævnet hvor jeg skal hjælpe med at levere mad til de sultne deltagere. Jeg vil gøre alt for at smile bredt til alle. Det har deltagerne nemlig fortjent. Men jeg vil også smile på vej til madteltet. Hvorfor ikke sende folk på min vej et smil? Det koster ingenting, og bonussen er ofte, at folk smiler retur.

Det er fredag og vi skal en tur ud på internettet. Det skal i dag handle om mink, lommeregner, naturlyde, iværksætteri og noget mystisk.

https://easyloancalculator.net: Skal du ud at låne penge til et eller andet? Så prøv denne lommeregner.

https://earth.fm: Her handler om lyde. Du zoomer ind på det land du ønsker at høre lyde fra, og sætter afspilleren gang. Tjek fx havmågerne fra Nordjylland.

https://humanrecordplayer.com: Øh, hvad handler dette her mon om?

https://www.startups.fyi: Her finder du gode værktøjer, hvis du er sådan en ægte iværksættertype. Hjælp til søgeord, billedredigering, SoMe, screen capture og meget mere.

https://da.wikipedia.org/wiki/Mink: Ingen kommentarer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.