Fem kulende fredagslinks

Fem kulende fredagslinks

Linjerne her skrives på femtesal i et kontor i Svendborg. Udsigten er Svendborgsund, Svendborg Havn, banegården og en række hyggelige hustage. Der er skumsprøjt på vandet, og det suser og hviner i vinduerne heroppe under taget. Godt at man sidder indendøre med kaffe i koppen.

Så er det at man føler sig privilegeret. Man sidder lunt og godt, og mens man passer og plejer hjemmeside kunder, kan man se frem til en weekend, der starter op om ikke så mange timer. Dermed er der dømt to dages fri. Vi har det vist ikke allerværst herhjemme i Danmark.

Situationen er helt anderledes mange andre steder i verden. Kulde, kriminalitet, tørst, sult, naturkatastrofer, slaveri og meget andet, der er så slemt, at det ikke fortjener nævnelse her. Men er vi gode nok til at huske at sætte pris på det liv vi har? Og ja, jeg ved godt at ikke alle har det lige godt i Danmark.

Vi har nemlig også fattigdom i Danmark. Der er folk, som ikke har penge til dagen og vejen. Der findes familier, hvor man ikke bare går og rutter med pengene. Der er mennesker, der ikke har fast tag over hovedet. Jo, der er bestemt social ulighed i Danmark også.

Grundlæggende har vi det jo godt

Men grundlæggende har vi et godt system, som på en måde passer på os, hvis vi ønsker det. Hvis vi selv ønsker at matche en af de kasser eller bokse, som samfundet stiller til rådighed, er der mulighed for et ok liv, vil jeg mene. Det er ikke alle, som ønsker at affinde sig med disse muligheder, og så er det godt at har det frie valg.

Det har du også på internettet. Det frie valg. Du bestemmer selv, hvilke hjemmesider du bruger tid på, og hvis du finder det smart at bruge tiden på sociale medier, så gør blot det. Har du lyst til at spille løs med musen i hånden imod andre fra hele verden, er der grønt lys. Husk at værdsætte din frihed. Den er ikke selvskreven overalt.

Derfor står det dig også frit for, om du vil klikke på nogle af nedenstående fem links. De handler på denne blæsende fredag om et kreativt bureau i Odense, om et alternativ til YouTube, om en bogholder i Bramming ved Esbjerg, om spændende rejser samt et spændende system til sikker mail.

www.den-lillebogholder.dk: Den Lille Bogholder hører hjemme i Bramming ved Esbjerg. Hun hjælper dig med bogføring, bogholderi, tastearbejde og meget mere.

www.atlasobscura.com: Interessant sted på nettet, synes jeg. Det handler dels om atlas og dels om spændende steder, som du kan tage hen til. God rejse.

www.joinpeertube.org: PeerTube er et alternativ til YouTube. Knapt så stort i omfang, men et lidt mere ”frit” sted at dele videoer.

www.tutanota.com/da: Sikker mail. Det er vejen frem. Jeg har tidligere omtalt ProtonMail, og Tutanota skulle være i cirka samme boldgade. Jeg oprettede en mailadresse dér, og det tog under 120 sekunder. Når du så sender emails fra kontoen, skal du angive en adgangskode, som modtageren af din email skal indtaste for at kunne læse din besked.

www.abtion.com: Abtion er en dansk virksomhed, som stjæler overskrifter på grund af et fleksibelt system, som blandt andet giver medarbejderne fri om fredagen. Hjemmesiden er lidt for moderne til mig, men jeg er vild med firmaets HR manager.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.