Fem kuldskære fredagslinks

Fem kuldskære fredagslinks

Jamen, så kom efteråret da marcherende ind på stadion med en horde af vintertilhængere bag sig. Et blik ud af vinduet på Svendborg Havn fortæller, at folket har fundet de varme jakker og frakker frem, og at hue, halstørklæde og luffer er fulgt med.

Og ja, vi vidste jo, at det måtte komme. Derfor handler det for mange at skynde sig hjem fra skole og arbejde og putte sig i en forhåbentlig varm bolig. Cacao, stearinlys og dagens avis kunne være en dejlig og afslappende måde at bruge sin tid på. Eller måske lidt surf på nettet, tjek af mails og nysgerrige blikke på de sociale medier.

Hver især bruger vi tiden på det vi synes, at tiden skal bruges på. Og sådan skal det være. Tænk sig, hvis nogen kom og kommanderede os til at lytte til P2 på bestmte tidspunkter. Eller hvis nogen bad os om at læse en bestemt avis.

Eller hvis nogen forbød os at surfe på bestemte hjemmesider. Måske er disse hjemmesider ligefrem lukket ned fra centralt sted af. Så kan en befolkning ikke se, hvad der sker på det pågældende site. Eller sites, hvis der er tale om flere hjemmesider, som skal skærmes af for at beskytte folket.

Beskyttelse eller censur?

Den slags sker i 2018. Der findes lande/riger, som gør alt for at beskytte indbyggerne. Beskyttelsen kaldes af andre for censur, men alt afhænger af øjnene, der ser. Personligt ville jeg være rigtigt ked af, hvis nogen – for at beskytte mig – havde lukket af for diverse hjemmesider. Jeg hylder et godt sikkerhedsprogram, som nok skal advare mig, hvis jeg nærmer mig noget farligt.

Og denne uges fredagslinks byder da også på lidt af hvert. Her får du hjemmesider, som ikke er fjernet for din sikkerheds skyld. Hjemmesiderne handler om så forskellige ting som energimærker og termografi, missekatte, black Friday, bibliotekarer og fodbold.

www.energimanden.dk: Energimanden er sådan en dygtig person, der hjælper med energimærker, eleftersyn og termograferinger i Danmark.

www.blackfriday.dk: Black Friday er svær at komme udenom i dag. Internettet er hærget af urolige sjæle, som febrilsk kæmper for at få de gode handler hjem. Materialismen længe leve. Bemærk at hjemmesiden her er en såkaldt affiliate hjemmeside uden det helt store indhold. Blot links til steder, hvor du kan lægge dine penge. Hvis du handler de pågældende steder, får folkene bag denne hjemmeside en skilling.

www.bf.dk: Jeg måtte naturligvis undersøge domænet BF. BF for Black Friday, men jeg blev overrasket. Bag hjemmesiden gemmer sig Danmarks dygtige bibliotekarer.

www.bold.dk: Bold er et godt dansk sted på nettet for folk med interesse for den lille runde læderkugle, som ikke er lavet af læder.

www.mis.dk: Kattevideoer er populære på internettet, så jeg håbede at dette site ville være fyldt med den slags. Men nej, Mis.dk er noget helt andet …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.