Fem knastørre fredagslinks

Fem knastørre fredagslinks

Oppe for enden af vejen har vi en-to familier boende, som dyrker papegøjer og andre livlige fugle. Jeg er ikke ornitolog, så jeg skal på ingen måde forsøge at gætte på, hvilke fjerkræ, som bor i et større voliere i husets have. Men jeg kan roligt konstatere, at lyden fra fuglene ikke er til at tage fejl af.

Man skal lige vænne sig til den slags anderledes pipfuglelyde. Vi bor i et parcelhuskvarter, og her har vi til dagligt selskab af havens frie fugle, blandt andet søde solsorte og duer, der er kærlige ved hinanden. Vi oplever somme tider også besøg fra de trælse råger, og dem kan jeg ærligt talt ikke se megen fornøjelse i. De larmer og skider og jager de små, søde fugle væk.

Nå, tilbage til papegøjerne. De sidder altså i et udendørs voliere, hvor de på hver deres måde forstår at sende pip og fløjten ud i kvarteret. Som det er med så mange ting, har denne aktivitet tilhængere, men der er også modstandere. Personligt finder jeg pipperiet ganske fornøjeligt, fordi disse papegøjer udsender helt anderledes og avancerede fuglefløjt, end en solsort for eksempel gør.

Der er så at sige nye toner på vejen, og for mit vedkommende finder jeg altid nye toner forfriskende og charmerende. Mange foretrækker tingene, som de altid har været, og jeg respekterer da også de naboer, som finder pipperiet lige hidsigt og aktivt nok. Papegøjerne er jo i aktion fra morgenstunden, og selv om de snupper en siesta eller to i løbet af dagen, kan pipperiet være generende. Det anerkender jeg.

Få det bedste ud af situationen

Men altså, nu er fuglene her, og så må vi forsøge at forholde os til dem og samtidig forsøge at få det bedste ud af besøget. Anderledes ser jeg det med 3 hundehvalpe, som også bor i kvarteret. De fleste herinde på kanalen vil sikkert finde sådanne hundehvalpe nuttede og åh sø søde, men ikke disse 3. De gejler nemlig hinanden op på værste vis, hvilket munder ud i gøen, gøen og gøen. 3 gange gøen.

Det er her at jeg ser forskellen på idyllisk pippen og rædsom gøen. Harmoni møder støj. Vores labrador gør naturligvis også en gang imellem, hvis fremmede besøger matriklen, eller hvis en trailer kører op ad vejen. Men vi har lært hende, at hun ikke skal stå og gø, gø og gø. Så bliver hun sendt indenfor. Har du dyr, der larmer eller udsender signaler?

Det er sidste fredag i juli, og det fejrer vi med links, som peger på blodmånen, månelading, hvordan en bil fungerer, Langelandsfestival samt sms beskeder på Android.

https://messages.android.com: Hvis du har en Android telefon, kan du nu sende, modtage og skrive sms-beskeder direkte via din computer. Det kræver at du bruger Googles besked-app. Oppe i højre hjørne klikker du på de 3 prikker og vælger Beskeder på nettet. Herefter følger du guiden.

www.naturguide.dk/blodmaane: Så er det i aften, at du skal ud at betragte begrebet blodmåne. Det bliver en stor, smuk oplevelse, og vi har vejret til det.

www.langelandsfestival.dk: De danske festivaler har været i gang et stykke tid. I denne weekend fyrer de den af i Rudkøbing på Langeland.

www.howacarworks.com: Hvordan fungerer en bil? Det får du svarene på her.

www.firstmenonthemoon.com: Og apropos blodmåne. Hvordan det mon føles at lande på månen?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.