Fem knaldsorte fredagslinks

Fem knaldsorte fredagslinks

Black Friday, venner. Ja, det er nok de færreste der er i tvivl. Det er i dag at verden går shop amok, og mange mennesker på hele kloden hylder den dumhed, som amerikanske butikker i sin tid satte i gang. Jeg kalder det et selvmål af de helt store. Skud i foden.

Black Friday er fredagen efter den amerikanske Thanksgiving i USA, og de seneste 15 år har denne dag været den travleste indkøbsdag i Guds Eget Land. Jeg gætter på at tendensen er den samme her i Danmark. Med andre ord er det en dag, hvor mange detailbutikker har ekstremt travlt.

De er således i gang med at sælge gode varer, som i mange tilfælde kommer til at ligge under juletræerne. Butikkerne sælger altså julegaver til pøblen til nedsat pris. Godt for pøblen, men knapt så godt for butikkerne. Tænk at man vil være med til sådan noget.

Det vil de for eksempel ikke på Ærø. Her er Black Friday. Ærø! Jeg hylder jer. Og alle andre som vender dette amerikanske projekt ryggen. Overforbrug, materialisme og andre bevingede udtryk lander på mine læber, efterfulgt af en undren og halvkvalme.

Det store indkøbsræs

– Jamen, Allan: er du hellig? Handler du slet ikke på Black Friday? Jo, det gør jeg, men det sker på internettet, hvor jeg typisk køber software, WordPress temaer og smarte plugins. Og i går bestilte jeg en fotobog, hvor jeg anvendte en rabatkupon. Jeg sparede 50 procent. Dobbeltmoral? Måske, men det ville være dumt ikke at bruge kuponen.

Pyt. Nu går det løs. Eller rettere: det har stået på i en uge eller to, så jeg glæder mig til at denne fredags indkøbsræs er overstået. Så kommer vi tilbage til normale tilstande, hvor vi kan handle på ganske almindelig vis i byens lokale butikker. Dem skal vi nemlig huske at støtte i julehandlen. Drop Amazon og de andre store bøffer.

Gå ned i den lokale tøjbutik, elektronik-forretning eller duft-shop og køb gaverne dér. Det bliver nemt at bytte kjolen, du kan få råd og vejledning til høretelefonerne og du kan sågar få lov at lugte til parfumen, inden du køber den til Moster Inge.

Fredagen kalder altså. Her på kanal Nettips.dk fokuserer vi på covers til Apple-produkter, software til byggeprojekter, verdens bedste fodboldspiller (?), program til videoredigering samt en stak gratis programmer til computeren.

https://www.mujjo.com: Har du brug for et smart cover til din iPhone eller sleeve til din bærbare computer? Her får du lækre sager. Brug eventuelt kuponen #25off. Så sparer du 25%.

https://www.byggeprojekt.dk: Dette initiativ er så vidt vides ret nyt. Håndværkere får digitale redskaber til at holde styr på byggeprocessen. Tror jeg nok.

http://maradona.com: Hvil i fred, Diego.

https://kdenlive.org/en: Har du brug for et redigeringsprogram udi video? Så er dette et godt gratis alternativ til de dyre drenge. Tak til Pomse i forummet for tippet.

https://portableapps.com: Denne har været bragt før, men gode nyheder fortjener at blive gentaget. Gratis, transportable programmer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.