Fem julske fredagslinks

Fem julske fredagslinks

Om 9 dage fejrer familien Verden julen. Eller rettere: det meste af verden. Eller rettere: de rigere lande fejrer julen, men der er bestemt også mange lande og befolkninger, som ikke fejrer julen. Dens af religiøse grunde og dels af omstændighederne, som de befinder sig i.

Jeg bliver frygtelig trist, når jeg tænker på de 2 scenarier, som bærer mange overskrifter i øjeblikket. Ukraines konflikt med Rusland, og Israels konflikt med Hamas. Plus alle de andre konflikter, der finder sted i verden.

Der findes bestemt også mindre konflikter. De kan for eksempel finde sted i familierne, i skolegården eller på arbejdspladsen, hvor mange forskellige interesser, holdninger og adfærdsmønstre finder sted.

Først og fremmest handler det om at lytte.

Man kan ikke skære konflikter over én kam, men man bør altid se en konflikt i øjnene og forsøge at finde en løsning, så konflikten ikke udvikler sig, før det går helt galt. Her tænker jeg at parterne bør finde en god krog omkring et bord og forsøge at tale tingene igennem, så begge parter i konflikten får taletid.

Her er det jo også vigtigt at begge parter lytter til de udsagn og argumenter som modparten i sagen har. Hvis man udelukkende søger sine egne bevæggrunde og ikke er i stand til at lytte eller tage imod undskyldninger, kan det hurtigt blive en stiv situation, som er svær at finde en god løsning på.

Julen er hjerternes fest, og hjerter har vi hårdt brug for, når vi i fremtiden skal forsøge at løse de konflikter, som vi alle er en mindre eller større del af. Først og fremmest handler det om at lytte. Og så tager vi den ellers derfra.

I dag har vores trofaste stam-linkør sendt os gode links. Der er naturligvis tale om Martin Bo, og han har sendt følgende links, som giver os sutsko, massage, en psykoterapeut, HiFi og små biler.

https://www.shus.dk: Ja, domænet er stavet med H og ikke J, så her handler det om hjemmesko og ikke drinks.

https://www.psyk-danmark.dk: Her møder vi Birte Kjellander, som er psykoterapeut, men mere ved jeg ikke. Ikke engang mailadresse eller telefonnummer bringer Birte på hjemmesiden.

https://www.av-connection.dk: Sig goddag til HiFi, surround sound, kabler og tilbehør.

https://kanjanafalch.dk: Så er vi taget en tur til torvet i Rudkøbing, Kanjana Falch har startet en massageklinik op. Hun er i øvrigt gift med Michael, som du formentlig godt kender.

https://corgimodelclub.com: Corgi Model Club byder på fantastiske bilmodeller – i små størrelser.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.