Fem julelysende fredagslinks

Fem julelysende fredagslinks

Hohoho. Gaveboden er åben, så bare tag for dig af retterne. Spadser en tur ned i nærmeste by og hiv Dankortet op ad lommen og støt de lokale butikker. Julen er jo et godt udgangspunkt for at støtte mennesker og butikker, som gerne vil smage julens sødme.

Det slog mig forleden dag, hvor en knægt solgte mig en julekalender nede i byen. Han gik vel i 6. klasse og bag ham stod moderen og støttede ham i at få solgt en kalender eller 8. Pengene, som drengen fik ud af salget, gik til klassekassen. De skulle på lejrskole til Bornholm til foråret.

Det er netop drengens indsats – sammen med klassekammeraternes ditto – der gør, at der er en god støtte, når regningen for opholdet skal betales. Mange af os yder en frivillig indsats i hverdagen, og Danmark roses for denne frivillighedsmentalitet, som betyder så meget for så mange mennesker.

For nyligt udviklede jeg en hjemmeside til en idrætsforening. Det slående var at jeg i udviklingsarbejdet havde kontakt til især én bestemt person. Det lå ligesom i kortene, at han skulle være foreningens web-mand fremadrettet, så nu mente resten af bestyrelsen, at det var hans tjans at være med i udviklingen af websitet.

Frivillige kræfter til WordPress

Det gik godt, og vi fik konstrueret en WordPress hjemmeside, som foreningen var vældig godt tilfreds med. Hvad foreningen blot skal huske er, at web-redaktøren eller hvad vi nu skal kalde ham har brug for hjælp i det daglige. At passe og pleje en hjemmeside er ikke noget, man bare lige gør. Der ligger nemlig mange timers arbejde i vedligeholdelsen af en hjemmeside.

Tekster. Billeder. Videoklip. Sociale medier. You name it, som vi siger i Svendborg. Derfor er det vigtigt at frivillighedsprincippet også vinder indpas på web-delen. Det er bragende fint, at folk stimler sammen, når der skal stilles borde op og sælger gløgg og æbleskiver. Og ryddes op. Men i det daglige ville det være virkelig fint, om nogle flere havde lyst til at dele arbejdsbyrden på internettet. Internettet er nemlig kommet for at blive.

Fredagens links peger i forskellige retninger. Kalender. Tid. Falske identiteter. Stjernetegn. SEO.

www.youcanbook.me: Her er der tale om endnu en kalender, som organisationer, foreninger og virksomheder kan tage i brug. Denne kalender skulle kunne en masse, så tjek den ud, hvis det lyder interessant.

www.fakenamegenerator.com: Har du brug for et falsk navn eller identitet? Så logger du såmænd blot ind her og angiver køn, land og sprog. Vupti. Så er Jekyll forvandlet til Hyde. Du får oven i købet CPR nummer, adresse, din mors fødenavn, telefonnummer, fødselsdato, emailadresse og meget andet med. Lettere skræmmende service.

www.timeanddate.com: Her får du endnu en tjeneste, som handler om tid, dage, uger, måneder, år og den slags tidsspilde. Jeg ved for eksempel at der er 119 dage til min fødselsdag …

www.wow.dk: Jeg fik lyst til at indtaste en spændende webadresse, og inden jeg skrev WOW, gættede jeg på at det ville handle om World of Warcraft. Jeg tog fejl. Igen.

www.searchvolume.io: Hvor mange søger efter ”hundehandler horsens” hver måned? Hvor mange googler ”tips til nettet” hver måned? Find ud af det her – et værktøj som nok er mest interessant for folk med hang til SEO, altså søgemaskineoptimering.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.