Fem jatakske fredagslinks

Fem jatakske fredagslinks

Ja tak! På med ja-hatten. Se lyst på dagen og sagen. Og kom videre. Det er slut med at hænge med skuffen, blot fordi nogle drenge i rødt og hvidt formøblede hele situationen via ét nederlag, én uafgjort og én vunden håndboldkamp. Kom nu, mand! Hvor vigtigt er det lige, at de danske håndboldherrer ikke gik videre?

Tja, for mig at se, er det da ret vigtigt. Det handler dels om de evner, som drengene besidder. Det er jo seriøst helt til grin at EM slutrunden spiller videre uden Danmark (og Frankrig). Forestil dig et fodbold-VM uden Tyskland og Brasilien. Eller et melodi grand prix uden Tøpholt.

Det betyder jo bare rigtigt meget, når den danske stolthed lider et knæk, som den gjorde det onsdag aften, da det stod klart, at de danske drenge kunne pakke kufferterne, når kampen imod Rusland var overstået. Der er noget sadomasochisme over sådan en match.

Sol og regn

Nå, vi tager lige ja-hatten på igen og sætter den korrekt på hovedet. Og pludselig kan vi jo begynde at planlægge aktiviteter de næste mange aftener uden at skulle skele til, hvornår der er håndbold i fjernsynet. Tænk at sådan et exit frigiver tid til den danske befolkning.

I stedet kan vi glæde os over at dagene bliver længere, og at jeg lige har set den smukkeste solopgang over Svendborg. Lige nu blænder solen mig i vinduet. Den forsøger at strække sig op over Taasinge, og jeg er ret sikker på at den nok skal trække det længste strå.

Lad os komme ud og nyde de gode timer, hvor det ikke regner. På den anden side af jorden er de lykkeligvis begyndt at nyde den regn, som omsider har ramt kontinentet. Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Og fredagen byder på fredagslinks. I dag skal det handle om en fremragende sangerinde, en snedker, en modelbane, en browser og en gratis kontorpakke.

www.smohr.dk: Så er Søren Mohr på banen. Det sker i hans nystartede virksomhed, hvor han hjælper med tømrer- og snedkeropgaver på Sydfyn.

www.banen.dk: Apropos banen: her vender vi næsen hen imod hele Danmarks modeljernbaneblad. Intet mindre.

www.microsoft.com/en-us/edge: Så er Microsoft på banen med en ny udgave af deres browser: Edge. Den er bygget op omkring den motor, som ligger i Google Chrome. Jeg har installeret den nye Edge på min Mac, men er i tvivl om hvorfor … Jeg er jo ret glad for Chrome.

https://pc.wps.com: Her får du et gratis alternativ til Microsoft Office-pakken. Navnet er WPS, og jeg kender ikke fætteren.

www.arethafranklin.net: Lad os slutte af med maner. En af verdens bedste sangerinder har en officiel hjemmeside. Vi hylder dig, Aretha!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.