Fem italienske fredagslinks

Fem italienske fredagslinks

Påsken nærmer sig og mange tager på ferie et eller andet dejligt sted. Jeg kender 3 gode mennesker, som tager til Berlin. Og jeg kender 2 dejlige mennesker, som er i Malaga. Og så er der jo alle dem, som tager til Tønder, Ribe eller Præstø. Uanset hvad er det skønt at komme lidt væk fra dagligdagen.

Og når du nu lander et fremmed sted, så er der ingen tvivl om, at du på et tidspunkt skal ud og have noget at spise. Og hvad gør man så? Jo, man vil formentlig spadsere rundt blandt alle de andre turister og kigge på menukort. Dagens ret. Særtilbud. Tre retter for to retters pris.

Og så valfarter man straks ind på den restaurant, hvor der sidder 120 turister i forvejen. Så kan man sidde lårene af hinanden og vente på, at det bliver ens tid, før den halvstressede tjener når hen til bordet. Er det tiden værd? Eller er der alternativer?

Ja, det er der bestemt. Pointen er at du bør bevæge dig væk fra turisthelvedet. Prøv at spadsere nogle blokke væk fra de mest befærdede steder og se hvad du løber ind i. De lokale mennesker skal jo også have noget at spise, ikke sandt? Og tror du, at de går ind i turisthelvedet? Nix, de går ind på deres lokale stamcafe og får god mad der.

Schnitzel i Flensborg

Vi oplevede det på egen krop i Flensborg, hvor vi nærmest ved et uheld pludselig var i et næsten parcelhus-agtigt område. Inden vi fik blinket med øjnene 4 gange, stod vi foran et spisested. Vi tog i dørhåndtaget, åbnede døren og gjorde vores entre. Stedet var fyldt med lokale folk fra boligområdet. Gemytlich. Jeg siger det bare.

Og de nikkede til os og sagde Wilkommen. Vi fik anvist et ledigt bord (de fleste borde var optaget), og inden vi så nåede at blinke med øjnene 5 gange, stod der kødligt fadøl foran os. Vi fik de lækreste schnitzler mit Gemyse, nok en øl og måske endda en lille snaps til efterret.

Det hyggeligste var dog at mærke den lokale befolkning. Folk hyggede sig med hinanden, lo og klappede hinanden på skuldrene. Og da vi skulle betale erfarede vi, at det var langt billigere at spise på det lokale sted fremfor at indtage restauranten på strøget med den høje husleje.

Autentisk. Godt. Livsbekræftende. Det er fredag og vi skal fredagslinke. I dag skal det handle om gamle lyde og notifikationer, gratis noveller, overblik, en fantastisk museumsoplevelse samt kiropraktorer på Sydfyn.

https://www.libraryofshortstories.com: Kan du lide at læse noveller? Så får du en ordentlig bunke serveret her. Gratis noveller på engelsk. Velbekomme.

https://yourtrail.io: Få styr på din dagligdag med en personlig assistent. Skab et overblik over dine opgaver. Kan prøves gratis i 2 uger.

https://www.magische-spiegelungen.de: Det her er megalabert lavet. Tag på virtuel oplevelse i et museum, hvor en masse oplevelser venter på dig. Ultracool webdesign og programmering.

https://kirosydfyn.dk: Lige et lokalt link til byens bedste kiropraktorer, som også har klinik i Rudkøbing på Langeland samt i Faaborg.

http://savethesounds.info: Vi slutter af på Memory Lane. Her kan du genlytte til mange af de lyde, som måske har fyldt en masse i dit liv tidligere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.