Fem inkluderende fredagslinks

Fem inkluderende fredagslinks

Som tidligere skolelærer fik jeg lyst til at kommentere på den TV2-udsendelse, der løb hen over skærmen i går aftes. Udsendelsen handlede om situationen i en 6. klasse på en skole i Høng. I løbet af meget få sekunder stod det klart for seerne, at der var mere ragnarok end orden i det klasseværelse.

Læreren har jeg på ingen måde lyst til at klandre. Han og en kollega gjorde virkelig en god indsats for at få skabt et rum med plads til trivsel og læring. Desværre for lærerparret er der elever i klassen, som på helt urimelig vis fik lov at styre gesjæften.

Og hvorfor så det? Kan man ikke bare bede disse elever om at holde bøtte og høre efter? Jo, det kan man sagtens – det hjælper bare ikke. Og hvorfor så ikke det? Tja, fordi de som udgangspunkt ikke er i stand til at holde bøtte og høre efter. Længere er den ikke.

Med andre ord kan man sige, at disse elever ikke er parate til at indgå i et læringsrum, hvor man viser hensyn til andre. De forstår tilsyneladende ikke hvad det vil sige at indgå i en skoledag, hvor der er plads til andet end deres egoer. Og eleverne kan sådan set heller ikke klandres. De har muligvis diagnoser på helbredskortet, der gør at de ikke er i stand til at indgå som andre børn.

Tilbage til specialklassen

For år tilbage blev det ved lov besluttet at alle elever skulle indgå i klassens timer. Da jeg var knægt, havde vi specialklasser. Det betød at elever med særlige behov kunne placeres dér og blive undervist på andre præmisser end dem, som vi oplevede i klassen. Det var godt for de elever. Og det var godt for os og mine lærere, fordi de så kunne koncentrere sig om at undervise i stedet for at bruge tid på opdragelse.

Jeg synes at denne lov om inklusion skal skrottes og sendes derhen hvor peberet gror. Lad os dog erkende at elever med særlige behov ikke altid partout skal være i samme lokale som børn med helt almindelige og ”normale” forudsætninger for læring. Det er helt urimeligt af få elever skal ødelægge det for de mange. Inklusion ud – kvalitet ind.

Det er fredag og vi skal i dag besøge internettet for at blive klogere på kommunalvalget, billedbehandling, kultur og fodboldlandskampe.

https://www.resonator.dk: Lækkert domæne med lækkert indhold. Det handler om fællesskab mellem kulturelle steder.

https://komunalvalg.dk: Yes, det er på tirsdag. Kom nu af sted og få sat dit kryds. Og hvor tror du at denne hjemmeside fører dig hen?

https://remini.ai: Ralphus i forummet frembringer dette software tip, som handler om fotobehandling.

http://www.landskampen.dk: Jeg håber ikke at folkene bag denne hjemmeside opdaterer den jævnligt, for så er de bagud. Ellers et labert domæne. Vi satser på dansk sejr i aften.

https://www.stem.dk: Jeg gentager – det sker på tirsdag. Kom så af sted og gør din demokratiske ret gældende.

Læs også

1 Comment

 1. krumme

  Hej Allan

  Min kone er skolelærer og jeg leder en ungdomsklub. Så vi ser det også dagligt.
  Og ja inklusion er et dagligt helvede for min kone. Jeg har lov til at være lidt hårdere i filten da der er andre regler. Og ja det bruger jeg af og til.. Jeg gider ikke at to skal ødelægge det for 25.
  Er de umulige at tale med og truende,er det ud af vagten i 14 dage. Det har så bevirket at klubben er brændt ned to gange.

  Det skal så lige siges at der er meget værre! 6A kar kun “normale børn i klassen. Og som en siger vores klasse er ok! så skulle du prøve 6B.
  https://nyheder.tv2.dk/2021-11-11-tv-2-satte-et-kamera-op-i-en-6-klasse-ekspert-rystet-over-resultatet

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.