Fem hyldende fredagslinks

Fem hyldende fredagslinks

I dag har vi lyst til at hylde de mennesker i Danmark, som hjælper andre. Og det er heldigvis mange. Hver dag er vi omgivet af folk, som vil andre det godt. Og alligevel har jeg lyst til at sende en speciel hilsen til udvalgte brancher. De gør nemlig en kæmpeforskel i disse tider.

Det skal handle om SOSU assistenter, som dagligt er med til at gøre en forskel for vores ældre medborgere. Det kan være borgere i private hjem og det kan være borgere på plejecentre. Mange er isolerede, og derfor har det enorm værdi at SOSU assistenterne kører rundt og servicerer vores seniorer.

Det skal bestemt også handle om sygeplejersker. Jeg ved godt at der findes tosser, som påstår at der ikke er travlt på landets sygehuse, men den hopper jeg ikke på. Situationen er så alvorlig, så hvis vi ikke hele tiden er på forkant, risikerer vi at systemet bryder sammen. Sygeplejerskerne udfører en kæmpe indsats.

Det gør lægerne naturligvis også. Hver dag går de på arbejde velvidende, at det kan være lidt af en mundfuld. Dels skal de tilse syge borgere, og dels skal de hjælpe til med at vaccinere os andre, så vi kan undgå at blive fanget af den anstrengende Covid-19.

Husk pædadgoger og lærere

Mange opfordres til at arbejde hjemme, og det er heldigvis mange, som gør. Nogen er dog nødt til at tage på arbejde, fx læger, sygeplejersker og SOSU assistenter, og så skal ungerne jo passes. Derfor skal der lyde en stor hyldest til pædagoger og andet plejepersonale i børnehaver og vuggestuer. I gør en stor forskel.

Og det gør landets undervisere også. Situationen er vanskelig, og undervisning via internettet er en svær størrelse. Det er det uanset om det er børn på 7 år, unge på 17 år eller voksne der skal modtage undervisning. At holde børn, unge og voksne til ilden via virtuel undervisning er ikke for børn.

Der er mange andre i det danske samfund, som fortjener en hyldest. Men ovenstående var lige de brancher, der faldt mig først for. Hvem har jeg overset? Send dem en hyldest herunder i kommentarfeltet.

Det er fredag og vi skal linke ud i samfundet. I dag skal det handle om Twitter, Sundhedsstyrelsen, Afrika, videnskab og blog.

https://www.popsci.com: Popsci er en forkortelse for Popular Science. Her læser du spændende artikler om corona, wifi, bæredygtighed, klima og meget mere. Husk at læse med sund kildekritik i maven.

https://paystack.com: Paystack er et sindrigt system, der gør det nemmere at håndtere online betalinger i Afrika.

https://www.smithsonianmag.com: Jeg faldt for dette online magasin, fordi der er så meget at klikke på …

https://twitter.com I disse Trumpske tider er det svært ikke at nævne Twitter. Hold da op, manner.

https://www.sst.dk: Vi slutter af på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Lad os håbe på bedre nyheder og bulletiner derfra i 2021.

Læs også

2 Comments

  1. Nikky Mai

    Ja vi har nok brug for at håndtere betalinger til Afrika!
    Og nå ja, Twitter og sst,er jo også helt ukendte ? Bravo 🙂 for links.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.