Fem hvide fredagslinks

Fem hvide fredagslinks

Undskyld overskriften, men der ligger intet racistisk i den! I stedet vælger jeg at fokuserer på farven hvid, fordi vi nu er landet i januar måned. Januar er ofte ensbetydende med en hvid måned. Dels fordi det tit sner i januar, og dels fordi folk ønsker en måned uden alkohol. Mange kalder derfor januar for en hvid måned.

Den indstilling har jeg ikke. Jeg vil stadig kunne nyde et glas vin eller øl, men det er klart at man oven på jul og nytår lige tænker sig om en ekstra gang, inden man åbner en flaske italiensk rødvin tirsdag aften.

Det er vi nu ikke så slemme til hjemme hos os. Alkohol kan blive en dårlig ven, der forfølger dig i livets afkroge, så det handler om at tænke sig godt om, inden man åbner den første flaske. For sjov skyld googlede jeg ”den første flaske”. Søgeresultaterne fokuserer på amning, mælk pr måltid, mælk på flaske og meget mere.

Stærk mad og drikke

Personligt elsker jeg et godt, glas koldt minimælk til min aftensmad. Især hvis vi spiser en spicy middag med skelen til Indien eller Mexico. Stærk mad kan være elskeligt, men det kan også blive lidt af en plage, hvis retten er lige stærk nok.

For et stykke tid siden smagte jeg en chilisnaps. Jeg tænkte at det nok skulle gå, selv om brygmesteren advarede mig. Han mente jeg skulle bide snapsen over. Det gjorde jeg ikke. Haps! I én mundfuld. Ned i mavesækken med væsken.

Og efter ti sekunder måtte jeg stønnende skynde mig ud i køkkenet, finde et glas i skabet, åbne køleskabet go finde den første den bedste mælk. To glas mælk senere havde jeg stadig en vis mavepine, men jeg tør ikke tænke tanken: hvad nu hvis der ikke var mælk i køleskabet …

Det er årets første fredag og vi skal ledsages ud på internettet. I dag sker det med links til DMI, Kongehuset, en kiropraktor i Svendborg, Facebook-videoklip samt et program til at huske passwords.

https://www.kongehuset.dk: Ja, det er jo et must. Dronningen træder tilbage og overlader tronen til sin ældste søn. Tak for indsatsen og tillykke.

https://www.dmi.dk: Tja, måske et overflødigt link, fordi de fleste kender DMI – men i disse tider kan det ikke gentages nok, synes jeg.

https://kiropraktor-hyldal.dk: Charlotte Hyldal er kiropraktor i Svendborg.

https://fdown.net: Har du set en video på Facebook, som du godt kunne tænke dig at få fingrene i? Så prøv denne tjeneste.

https://www.lastpass.com: Her får du hjælp til at håndtere alle dine logins. Det anbefales på det kraftigste. Bemærk dog at nøgle-password til LastPass bør være ekstremt svært at knække. Mindst på 12 tegn faktisk. Mindst en speciel karakter. Mindst ét tal. Mindst ét stort bogstav. Et eksempel kunne være Nettips!forPokki-2024.

Læs også

1 Comments

  1. Krummedige

    Lastpass hører til de dårlige! det er hacket fler gange. Der ligger tusindvis af brugernes logins til salg på Dark Net. Forstår ikke man kan reklamere for dette !

    Bitdefender er open source og det bedste.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.