Fem hostende fredagslinks

Fem hostende fredagslinks

Hohoho. Eller rettere: host host host. Jo, den er god nok. Jeg hoster en del i disse dage, selv om hosten er på tilbagetog. Det startede med kriller i halsen, hvorefter jeg fik en ret slem omgang halsonde. Zyx og Strepsils kunne ikke redde det gode humør. Nu er halsondet væk, men så afløst af hosteri.

Jeg er negativ. Siden krilleriet startede er jeg blevet testet for corona 4 gange. Alle test viser at jeg er negativ, men jeg vælger at fokusere på, at det ikke gælder min personlighed. Generelt har jeg nemlig ja-hatten på. Men jeg indrømmer også at nej-hatten har været hevet frem fra hylderne om aftenen, når jeg skal sove.

Kender du ikke den megastore irritation der dukker op, når du lægger hovedet på hovedpuden. Der går ganske få sekunder. Så kilder det i halsen og du skal hoste. Ikke bare en eller to gange. Mange gange. Og bedst som du tror at du fik løsnet skidtet i halsen, vender det tilbage.

Min søvn har været spoleret mange gange de seneste dage. Nu har jeg banket en stor pude under min hovedpude. Det betyder at jeg sover næsten halvliggende. Og det har hjulpet på hosteriet om natten. Nej-hatten er lagt tilbage i skabet. Jeg fungerer klart bedst med ja-hatten på, og hvis jeg også er relativt udhvilet.

Mere søvn i 2022

Søvn er vigtig. Uden mad og drikke duer helten ikke. Hvorfor har man ikke inkluderet søvn i det udsagn? Generelt sover vi for lidt, og det er videnskabeligt bevist, at hvis man får for lidt søvn, bliver man lettere distraheret. Og irritabel. Ukoncentreret. Sur. Egenrådig. Opgivende. Usamarbejdsvillig.

Derfor har jeg sagt til mig selv, at jeg bør gå noget tidligere i seng. Men jeg er måske for ukoncentreret til at indfri mit eget ønske. Tit stener jeg til Deadline på DR2 klokken 22.30. Nogle gange slukker jeg, når jeg har suget overskrifter til mig, mens jeg mange andre gange ser programmet til ende.

Hvorfor streamer jeg egentlig ikke bare programmet dagen efter? Det tror jeg faktisk jeg seriøst skal overveje i det nye år. Så kan jeg komme i seng inden det bliver alt for sent. Mere overskud. Større glæde. Større ja-hat. Og måske mindre hosteri.

Det er fredag og vi skal fredagslinke. I dag skal det handle om Linux, Lars Høgh, PDF-beskyttelse, West Side Story og musik.

http://817.dk: Hvil i fred, Lars Høgh. We salute you!

https://en.cutefishos.com: En relativ ny Linux distribution ser dagens lys. Den hedder CutefishOS. Og ser bestemt interessant ud. Betaversion kan downloades – på eget ansvar.

https://pdfunshare.com: Et stykke freeware der hjælper med at beskytte dine pdf-filer.

https://www.westsidestory.com: Så er denne historie ude igen i ny indpakning. Steven Spielberg står bag pakkebordet.

https://thefirenote.com: Her handler det om musik. Se blandt andet en række spændende hitlister for året 2021.

 

 

Læs også

2 Comments

  1. Stine

    Prøv med Kongen af Danmark bolsjer. Jeg garanterer dig du slipper for hosten. Læg det ud i kinden og sov godt! (Det skal være de ægte Kongen af Danmark, og nej, jeg er ikke aktionær! )

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.