Fem hattrickske fredagslinks

Fem hattrickske fredagslinks

Så blev det fredag igen, og denne fredag er den sidste i år, inden vi skifter til sommertid. Det er et tidspunkt på året, hvor folk må ændre lidt på deres vaner, fordi det igen er lidt mørkt om morgenen, og fordi kæledyrene mister tidsfornemmelse for affodring.

Sommertid er jo et dejligt navneord. Sommer lugter af liv, lys og glæde. Og vi må da også konstatere at den senere tid har været noget grå, mørk og våd. Vi trænger til lidt forårsstemning, og den kommer forhåbentlig snart. Men når det er sagt, skal vi lige huske at det før har sneet i april.

I går aftes var der sommerstemning i Parken, hvor det danske fodboldlandshold for herrer spillede imod Finland. Personligt fandt jeg kampen kedelig, men vil da gerne kippe med den danske roligankasket for den flotte indsats af unge Højlund med tre scoringer i kampen. Et herligt hattrick af den unge gut fra København.

En hovedstad og et cykelhold

Nu venter en iskold oplevelse langt væk fra Danmark i et land, som overraskende nok er verdens 11. største nation! Kazakhstan er et land, hvor der så vidt vides tales russisk og kazakh, hvordan det så end lyder. Landets hovedstad hedder Astana, hvilket måske vækker genklang hos cykelentusiaster.

Mit ordforråd i dag er minimalt, så jeg vil straks gå til vores fem fredagslinks. På denne dag, som startede med regn, men som nu er kendetegnet ved sol, skyer og lidt vind, skal det handle om mockups, hvor du sætter stil på et billede, en quiz, en skuespillerdatabase, en fontgenerator samt en tidsmaskine for styresystemer.

https://whichipedia.com: En lille quiz, hvor du skal gætte hvilken artikel der er længst.

https://findthat.actor: Mangler du lige navnet på en bestemt skuespiller i en bestemt film?

https://fontgenerator.in: Har du brug for hurtigt at kunne indsætte en tekst skrevet med en speciel font? Så skriv teksten her og klik på det udseende, du har brug for. Vupti. Så har du en kopi.

https://guidebookgallery.org: Et herligt site for nørder, som elsker at gå baglæns i tidsmaskinen, når det handler om styresystemer.

https://shots.so: Skal du præsentere noget, som helst skal se lækkert ud? Så prøv dette værktøj. Så har du snart et præsentabelt mockup!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.