Fem gule fredagslinks

Fem gule fredagslinks

Så sker det i morgen: der er fløjtet til afgang i årets Tour de France, og hele baduljen begynder i den spanske by Bilbao. På forhånd bliver der sat store forventninger til de danske ryttere, og vel nok især én: Vingegaard. Men hvordan kan det være at vi danskere, som lever i et fladt land, er så gode til at træde i pedalerne?

Vi er jo måske mest kendt for hygge, smørrebrød og kolde øl. Nå, jeg ved at Vingegaard voksede op tæt på Morsø, og deroppe er der bakker. Mange vist nok. Jeg gætter på at han som knægt indtog en bakke hver dag, bortset fra weekender, hvor han måske snuppede 2. Det giver gode muskler i bentøjet. Og god kondi.

Personligt cykler jeg næsten hver dag. Jeg kan cykle på arbejde på godt 7 minutter, fordi det går ned ad bakke. Når jeg skal hjem, tager det cirka 12 minutter. Det giver 19 minutters god motion, og bortset fra at det er sundt at røre sig, så slipper jeg for at slæbe bilen ned i et parkeringshus til 20 kroner i timen. Bilen står så fint derhjemme i carporten.

Bilbao: tapas, rødvin og flamenco

Skulle jeg i denne weekend vælge et andet sted at parkere bilen, kunne det snildt være i Bilbao. Jeg har aldrig oplevet en Tour de France-opstart. Jeg var nemlig ikke i København sidste år. Men et år vi var på ferie i Frankrig, oplevede vi hele det cirkus, da næste dags etape skulle starte i den lille by, hvor vi boede. Cirkus punktum dk. Siger det bare.

Bilbao skulle være en dejlig by i det nordlige Spanien. Her serveres ikke så meget øl, men vin. Her serveres ikke så meget smørrebrød, men tapas. Og hygge har de helt sikkert også forstand på dér. Mon ikke der vil blive afspillet en flamenco-guitar eller 2?

Det er fredag og vi skal et smut ud på internettet – stedet hvor der er åbent døgnet rundt. Jeg har fundet links, som sender dig til madopskrifter, Touren, sjove fotos, gamle nyheder samt CSS.

https://www.letour.fr: Tourens officielle hjemmeside – også på engelsk, som hjælper os ikke-fransk-kyndige.

https://terriblerealestateagentphotos.com: Denne her er egentlig pænt grineren. Se kiksede fotos som ejendomsmæglere har brugt.

https://jankcss.com: Her kan du lære CSS på den sjove måde. CSS handler om design af hjemmesider (kort fortalt).

https://www.onceuponatimes.news: Hvilke nyheder tog overskrifterne på denne dag for år tilbage?

https://recipea.co: Mangler du den perfekte opskrift på Lasagne eller kartoffelsalat? Prøv denne imponerende database.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.