Fem grådige fredagslinks

Fem grådige fredagslinks

Grådighed er en grim ting. Det er faktisk en egenskab, som jeg slet ikke bryder mig om, og igennem mit liv har jeg oplevet grådighed på mange forskellige måder. Jeg skal ikke komme ind på de ansigter, der gemmer sig bag grådighed, men det er altså bare en menneskelig egenskab, som jeg ikke bryder mig om.

Det samme gælder nærighed. Jeg synes helt klart, at det er aldeles i orden at man sparer og at man er nøjsom. Der er jo ingen grund til at spille fandango, hvis man ikke er det. Men at være nærig og dermed udelukkende hustle sig til goder – men glemmer at give – er ligeledes en egenskab, som jeg ikke bryder mig om.

Mit budskab skal denne fredag være, at vi husker at forkæle dyr og mennesker omkring os. Forkælelse behøver ikke udelukkende at være materielt. Forkælelse kan sagtens finde sted på et højere plan. Forkælelse kan fx være at huske at anerkende ens kolleger eller rose ens medstuderende. Forkælelse er også at huske at købe blomster til mor. Eller en god øl til far.

Giv og tag med samme sind

Det er altså rent overskudsagtigt at forkæle ens omgivelser. Det er næsten ligegyldigt hvad forkælelsen handler om, bare den er der. Og lad mig vende tilbage til grådighed og nærighed: det passer bare ikke ind i den menneskelige næstekærlighed.

Forestil dig et menneske, som elsker at tage imod kærlighed, men som ikke giver kærlighed retur. Eller et menneske som rager til sig overalt, uden bare at give det mindste tilbage. Mig. Mig. Mig. Det er aldeles uklædeligt. Og usympatisk.

Til gengæld er det fredag i dag, og det er jo ensbetydende med vores faste fredagslinks her på Nettips. I dag vil jeg forsøge at trække dig til Roskilde Festival, gode fif til nørder, rejsekortet, golf på Augusta samt noget om minkavlere.

https://www.rejsekort.dk: Det var i denne uge, at Rejsekortet frigav deres app for en begrænset skare. Men der er ugler i mosen, fordi appen vil gerne vide hvor vi er. Skal vi lade den vide det?

https://www.makeuseof.com: I ugens løb gav Krummedige et tastatur-tip i vores forum. Dette og mange andre godbidder finder du på Make Use Of.

https://www.masters.com: The 2024 Masters of Augusta. Det er her at verdens bedste golfspillere dyster om den mest attraktive titel. Tjek det ud og hold med de dygtige danskere.

https://www.danskeminkavlere.dk: Ja, de har så også været i mediernes søgelys i denne uge. Nogle af dem er måske mere grådige end godt er?

https://www.roskilde-festival.dk: Et blik på årets program! Jeg er blevet for gammel.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.