Fem glidende fredagslinks

Fem glidende fredagslinks

Forleden dag så jeg en ishockeykamp for første gang i umindelige tider. Mens jeg så danskerne skuffe mod Letland, observerede jeg også mig selv siddende med en smartphone i sofaen. Mens der blev skiftet ud og mens der var pauser i spillet, fiskede jeg telefonen frem og studerede forskelligt indhold.

Pludselig kedede kampen mig en anelse. Og pludselig erkendte jeg at jeg kiggede mere på telefonen end på selve matchen på isen. Nu har jeg gennem et stykke tid snakket folk ihjel med mine nedsættende kommentarer omkring folk, som glor på deres smartphones her, der og alle vegne.

Folk der venter på bussen. Folk i metroen. Folk i ventesale. Folk på arbejdspladser. Folk i skolegården. Folk i selskab med andre folk, som også glor på smartphones.

Vi kigger ikke på hinanden længere. Vi glor nedad i håndfladen, hvor de intelligente smartphones beriger vores hverdag med masser af nyttige og værdifulde informationer. Og det er netop her at ironi kan forekomme.

Skulle jeg være gået i seng?

Jeg er tilbage i sofaen. Ishockey kørte i baggrunden, og jeg havde travlt med et besigtige dagens feed fra LinkedIn. En forbindelse havde fået nyt job. Tillykke med det. En anden linkede til en artikel om GDPR – fandens værk måske? En tredje efterlyste hjælp til en konsulentopgave, mens en fjerde ikke rigtigt skrev noget …

I går aftes skete noget tilsvarende. Efter at jeg havde tygget et afsnit igennem på Netflix, slukkede jeg fjernsynet. I stedet for at gå i seng, rakte jeg ud efter min Sony smartphone og tjekkede aftenens feed på Facebook. Hov, der landede også en ny email samt sms fra en meget god ven.

Måske burde jeg have snuppet avisen og læst den grundigere igennem? Måske skulle jeg have taget en bog fra reolen og påbegyndt en krimi? Måske skulle jeg bare være gået i seng?

Det er fredag, og om lidt er det pinse. Pinsesolen danser – det er næste helt sikkert ifølge DMI. Sol rimer på smil, og jeg er begejstret for begge dele. Husk at smile til din næste.

Fredagens link byder på henvisninger til brand-farver, GDPR, pinsen, sikker søgning samt grafiske mesterværker til de sociale medier.

www.pinse.dk: Her lander du på pinsekirkernes hjemmeside, som automatisk viderestiller til noget tredje.

www.gdpr.dk: Her har vi nutidens svar på den polemik, der ramte verden den 31. december 1999 klokken 23.59. Hele verden var skræmt for hvad der ville ske, når vi gik ind i nyt årtusinde, og i dag handler det om persondatalov og -beskyttelse. Det er sikkert meget godt, men for pokker et ressourcespild af god tid, økonomi og humør.

www.oscobo.com: Apropos privatliv: Oscobo er en søgemaskine, der værner om dit privatliv. Du kan sågar downloade en Oscobo browser til din Windows computer.

www.crello.com: Crello er sådan en tjeneste, der kan hjælpe dig med at skabe spændende grafik til dine opslag på de sociale medier. Nu har jeg skabt en konto – gad vide om jeg får det brugt …

www.brandcolors.net: Hvis du er farvenørd, kan du bruge timer på dette site, der røber de foretrukne farver hos brands som Adidas, Airbnb, Coca-Cola og Garmin. Jeg fandt ikke Carlsberg, Tuborg eller Bryggeriet Refsvindinge.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.