Fem gakkede fredagslinks

Fem gakkede fredagslinks

Med lidt god vilje rimer black på gak. I dag er det Black Friday, og efter min mening er det da noget af det mest gakkede, der længe er kommet til de danske breddegrader. Jo jo, jeg ved da godt at det betyder at vi kan købe en masse overflødige varer til lavpris.

Vi boltrer os i alskens materielt til spotpriser. Lige fra tøj til isenkram over bøger, film og musik. For ikke at glemme golfudstyr, serverhosting, sengetøj, hundekurve og tøjklemmer. Der er stort set ikke den ting, som du ikke kan købe til special price i dag. Og hvis der er udsolgt hos din nærmeste butikspusher, finder du snildt en vare på nettet, der sælges til grats pris minus 10 procent.

Black Friday er en amerikansk opfindelse. Smarte amerikanere syntes, at amerikanerne skulle have mulighed for at købe ting og sager til nedsat pris, så vupti: man oprettede Black Friday på den sidste fredag i november. Dermed kunne hr og fru USA købe en masse skrammel til stærkt nedsatte priser.

Ikke overraskende har fænomenet bredt sig til Europa, hvor alle (jeg selv inklusive) spejder efter gode priser på gode produkter. Personligt kigger jeg efter gode priser på eksempelvis software og ekstragejl til WordPress. Hvis det er på tilbud, kan man jo lige så godt købe det, ikke sandt?

Men tidspunktet er jo et af de mest vanvittige på året. Lige før julehandlen starter. Her i den virkelige verden taler man ofte om, at butiksdøden lurer om hjørnet. Årsagerne kan være mange, men nethandlen har helt sikkert en stor del af skylden. Når mennesket så omsider agter at handle i byens små, fysiske butikker, skal det helst ske, når der er stjernegode tilbud på hylderne.

Skingrenede vanvittigt?

Jeg er glad for at jeg ikke driver en fysisk butik. Det er jo skingrende vanvittigt at vænne kunderne til at vente med at handle den sidste fredag i november – blot et par dage før julehandlen for alvor går i gang. Nu er jeg som sagt ikke købmand, og egentlig bør jeg bare blande mig udenom, men hvis jeg var butiksindehaver, ville jeg være meget træt af dette tilbudsræs.

Ikke nok med at det er svært nok at drive en fysisk butik. Nu skal varerne også helst næsten foræres væk på Black Friday. Det skriger til himlen, at det er monsterdumt, for det gør bestemt ikke livet lettere for butiksindehaverne. Nå, jeg må videre. Jeg har fået øje på et par lækre Nike sko, hvor jeg kan spare 40 procent …

Denne fredag byder på 5 fredagslinks til folk i alle aldre. Du skal opleve et online vækkeur. Du skal til koncert på Amager. Du skal tilte bogstaver. Du skal streame film og tv-serier. Og du skal på Facebook.

www.canistream.it: Et opfindsomt domæne, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om noget bestemt kan streames på internettet.

www.fliptext.org: Hehe. Den er skør, denne her. Skriv en tekst og klik på knappen Flip text.

www.onlineclock.net: Hr du så travlt, at du glemmer at kigge på klokken og dermed misse en aftale eller en bus? Så sæt dette online vækkeur til at bimle løs i rette tid.

www.tap1.dk: Tap1 er et spillested i København, nærmere betegnet på Amager, hvor både store og mindre bands spiller livekoncerter. Denne weekend byder på det storslåede band The War on Drugs.

www.facebookindex.dk: Facebook er stedet, hvor tingene sker. Påstår nogen. Her får du et overblik over nogle af de åbne og lukkede grupper, der findes på Facebook. Måske er der en gruppe for lige netop dig?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.