Fem funky fredagslinks

Fem funky fredagslinks

Julen er overstået for denne omgang, og efter nogle dage med masser af juleknas og -drikkelse er det på tide at skue fremad. Rundt hjørnet venter nytårsaften, som traditionen tro også byder på god forplejning. Disse aftener hvor familie og venner mødes er mere værd end man blot lige regner med.

Samtidig er det jo også nogle aftener, hvor mange mennesker sidder alene hjemme og som ikke har det netværk, der kan binde dem sammen med andre i sociale lag. Derfor skal denne fredagshilsen hylde alle de frivillige kræfter, der gør et stort stykke arbejde for mennesker, som på en eller anden måde er ladt i stikken.

Denne jul har været helt fantastisk. Diverse organisationer har haft så mange frivillige hjælpere, at ikke alle kunne bruges. Folk har nærmest stået i kø for at få lov til at give et frivilligt nap i en sammenhæng, som er kommet andre mennesker til gode. Det kan være fællesspisninger. Det kan være uddeling af juleposer. Det kan være indpakning af julegaver. Det kan være alt lige fra en opvask til en menneskelig tilstedeværelse.

Al frivillig hjælp og indsats skal hyldes. De frivillige kræfter, der lægges i puljen, er meget værd og faktisk næsten ubetalelig. Meget arbejde og mange gode intentioner dør, hvis der ikke er frivillige som ønsker at bidrage med en hjælpende hånd. Mange kan planlægge nok så godt et arrangement, men hvis ingen hjælper til, bliver det oftest ved planlægningen.

Hvor hjælper du til i 2019

I disse sekunder lurer jeg på hvor min frivillige indsats skal placeres i 2019. Det er jeg ikke sikker på endnu. I mange år gav jeg en hjælpende hånd i fodboldklubben, i badmintonklubben, i støtteforeningen for musikskolen etc. Jeg har fungeret som frivillig webmaster for organisationer, og nu skal jeg altså finde nogle gode formål, som mangler frivillig arbejdskraft i 2019.

Går du med samme tanker? Eller kan du overtales til at give et nap med dér hvor du bor? Måske er der en boligforening, der kan bruge dig og dine evner. Måske er der behov for dine kompetencer i den lokale børneinstitution? Måske mangler miniputterne en kvindelig håndboldtræner? Grib muligheden for at være med til at gøre en forskel.

Denne fredag byder på 5 links, som trækker dig hen til dit barndomshjem, en trist konkurs, nørdede informationer om hjemmesider samt en antispam-tingest. Godt nytår.

www.top-toy.com: Dagens triste melding går på at dette danske firma er erklæret konkurs. Firmaet står blandt andet bag Fætter BR.

www.builtwith.com: Her er sitet der hjælper nørder, som ønsker udvidede informationer om et givent website. Indtast domænet og få en masse nørdede oplysninger.

www.gtmetrix.com: Endnu et tilbud til nørder, der vil vide noget om en hjemmesides præstationer.

www.scr.im: Jeg kender ikke denne service, men du kan tilsyneladende indtaste din mailadresse, som herefter forvanskes, så den ikke kan misbruges til spam. Men hvem der ejer tjenesten ved jeg ikke, så måske indsamler de mailadresser til spamkataloger …

www.kb.dk/danmarksetfraluften: Tag en flyvetur hen over Danmark. Måske dukker dit barndomshjem pludselig op?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.