Fem frostske fredagslinks

Fem frostske fredagslinks

Brrr… Det er sagomelme de små tal, der tikker frem på dagens termometer. Og tallene er blå. Lige så blå som i blues. Det betyder at hvis du bevæger dig ud her til morgen, er det en god ide at iklæde dig hue og handsker. Og måske et par Jens Lyn under cowboybukserne. Nu håber jeg ikke, at jeg krænkede alle mænd i Danmark der hedder Jens.

Jens er jo et godt gammelt dansk navn. Danske soldater blev jo populært kaldet Jens. ”Han var en stolt Jens”. Men Jens dukkede også op i tegneserieverdenen i 1950’erne, da den amerikanske tegneserie Spider præsenterede soldaten Beetle Bailey. En dansk oversætter fandt det logisk at kalde ham Jens Fup på dansk.

Men der er mange andre kendte Jens’er. Vi har for eksempel én her på kontoret, men der er også andre. Jeg er jo født i 60’erne, så jeg husker Jens Jørn Berthelsen, der spillede på det danske fodboldlandshold. Jeg husker også en politiker ved navn Jens Jensen. Det navn var jeg ret fascineret af engang.

Politiker eller skuespiller?

Bliver vi i politikerverden kommer vi ikke uden om Jens Otto Krag. Og skal vi skabe en tangent, så er der ofte meget skuespiller over politikere. Derfor skal vi huske at nævne Jens Okking. I den kulturelle verden slipper vi ikke uden Jens Jørgen Thorsen, som havde mange geniale og gale ideer. Og skal vi slutte denne Jens-omgang af, er vi nødt til at have en musiker med. Det bliver Jens Unmack fra Loveshop.

Jo, sådan et fornavn skaber pludselig mange tanker i os, og det kan være helt befriende at snakke om noget næsten ligegyldigt, hvis man trækker emnet ind i en nutidig kontekst omkring de temaer, der præger overskrifterne i disse dage. Rigsret eller risret? Corona eller corona? Vaccine eller Vaks Signe?

Ikke mere vrøvl herfra. Vi skal fredagslinke, og det gør vi ved at hive dig hen foran interessante hjemmesider, som omhandler et gratis note-program, historisk tv, Digital Hub, en emailadresse søgetjeneste samt en amerikansk, spændende blog.

https://digitalhubdenmark.dk: Digital Hub Denmark har fokus på tidens teknologi og binder talenter sammen med knowhov og danske dollars.

https://www.historytv.dk: En anderledes tv-kanal, som sikkert fanger en del læsere. Jeg har blot ikke fundet ud af, hvordan man ser udsendelserne …

https://mymodernmet.com: Anderledes kreativt er det på My Moderne Met. Her blomstrer tingene, og der er masser af spændende historier derinde.

https://hunter.io: Har du brug for en emailadresse? Så prøv denne søgetjeneste, der gransker hjemmesider for det berømte snabel-a. Du skal lige skabe en gratis profil, før det virkelig batter noget.

https://joplinapp.org: Vi slutter af med et tip fra Pomse i debatforummet her på Nettips.dk. Joplin er et gratis program, som er smart, hvis du har brug for at tage noter. Du kan bruge det på Windows, Mac og Linux samt på smartphones og tablets.

Læs også

1 Comments

 1. Allan F

  History TV er fremragende, men man får det ikke gratis. Følgende tjenester tilbyder History TV.

  FIND OS HER
  Canal Digital
  Waoo
  YouSee
  Telia
  Nanoq Media

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.