Fem fredelige fredagslinks

Fem fredelige fredagslinks

For nogen er dette den sidste fredag i deres sommerferie. For andre er det den første fredag efter sommerferien. Og så er der nogen, som holder ferie – også i næste uge. Uanset feriestatus er ferie absolut et plus for langt de fleste mennesker.

Det er nemlig sundt at komme ned i tempo en gang imellem. Mange jager rundt dag efter dag fra Herodes til Pilatus. Job og familie skal passes, og den moderne familie anno 2016 har rigeligt at se til. Børn og ægtefælle skal passes samtidig med at job og fritidsfornøjelser også skal plejes. Det betyder en lang ”arbejdsdag” på op til 20 timer.

Krop og hoved skal i ro en gang imellem, og her er mange menneskers weekender for korte. Derfor er det vigtigt at vi holder fast i længerevarende ferier, hvor kroppen får en chance for at komme lidt ned i gear. Gear er der mange af under OL.

For eksempel på mange af de cykler, der cirkulerer rundt blandt OL deltagerne. Fuglsang vandt sølv og sent torsdag aften så jeg 4 danskere, som hjulede derudad i aftenens næstbedste tid. Jo, der er gang i hjulene under OL. Lige som der er gang i politikken.

Skal Kronprinsen holde sin mund, når han får stillet spørgsmål med politiske undertoner? Skal man overhovedet tage nationer alvorligt, hvis de åbenlyst har støttet doping? Hvordan ville et OL mon se ud, hvis alle dopede deltagere blev bedt om at rejse hjem? Jeg er ret sikker på at badebassinnet ville se temmelig tomt ud.

I dag handler fredagslinks om papir i forskellige afskygninger, en mystisk og nørdet søgemaskine, OL i Rio, et læringscenter på nettet samt en billedtjeneste der serverer billeder i den størrelse du har brug for.

www.ol.dk: Danmarks Idrætsforbund har oprettet en speciel OL hjemmeside. Her kan du få et overblik over de danske deltageres præstationer og resultater,og du får en oversigt over dagens udfordringer.

www.shodan.io: Her er Shodan som er en anderledes søgemaskine end dem du er vant til. Her finder du apparater, der er forbundet til internettet. Lidt nørdet måske …

www.teamtreehouse.com: Har du lyst til at lære noget om web, programmering, design og den slags? Så besøg TreeHouse og få første uge gratis.

www.unsplash.it: Står du og skal bruge et billede i en bestemt størrelse til et eller andet? Så kan du bruge Unspalsh It: du indtaster web-adressen på Unsplash It efterfulgt af bredde- og højdemål (i pixels). Herefter får du et billede i den valgte størrelse, for eksempel www.unsplash.it/800/600

www.printablepaper.net: Har du brug for noget bestemt papir? Linjeret? Ternet? Karakterblade? Budget? Nodepapir? Så find det her og skriv ud på egen printer. Nemt og hurtigt.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.