Fem fortravlede fredagslinks

Fem fortravlede fredagslinks

I går aftes havde Svendborg Golfklub samlet en masse mennesker, som alle havde den fællesinteresse at være sammen om noget. Cirka 30 af klubbens medlemmer havde inviteret en god ven, familiemedlem eller kollega til at gå 9 huller sammen med ligesindede. Også selv om de ikke var medlem af en golfklub.

Det betød at omkring 60 mennesker i alt havde nogle fornøjelige timer sammen på den eminent flotte golfbane på Sydfyn. En af de helt vidunderlige ting ved sådan en sammenkomst er at alle hygger sig sammen, uanset niveau, erfaring, køn eller handicap.

Det er vel også en af grundene til at jeg har kastet min kærlighed over på golfsporten. Alle kan i princippet spilled med og imod hinanden, fordi en genial person for år tilbage regnede et sindrigt stableford pointsystem ud. Jo dygtigere du er, jo mindre antal ”bonusslag” får du tildelt. Dermed kan højhandicappere som jeg på papiret spille lige op imod dygtige golfspillere.

Handicapsystem til politikere?

Tænkt hvis man indførte et lignende system i andre dele af samfundet. Et samfund hvor man var lige på et niveau af en eller anden slags. Ingen behøvede at føle mindreværd. Ingen havde behov for at udvise magt eller arrogance.

Tænk hvis politikere blev udstyret med et handicapsystem. En utopisk tanke – jeg ved det godt – men alligevel værd at spinde lidt tanker på, synes jeg. Hvilke politikere skulle have mange bonusslag, og hvilke politikere skulle ikke have bonusslag? Hvordan optjener man bonusslag på den politiske scene?

I dag er du sikret bonusslag på Nettips. Vi serverer vores fem fredagslinks, som hylder så særlige emner som glypher, personlige mål, web-fællesskaber, billedsøgning og hemmelige besker, der destrueres automatisk.

www.snapzu.com: Her får du et web-fællesskab af web-fællesskaber. Intet mindre. Et avanceret socialt medie med fokus på nyt, delt op i emner og kategorier. Interessant. Jeg må hellere oprette en profil … Nå, hov! Det kræver en invitation …

www.tineye.com: Tineye har været nævnt før, men jeg får lige lyst til at nævne tjenesten igen. Her kan du søge og finde bestemte billeder ud fra et billede. Øh … Altså, du kan finde lignende fotos ud fra et foto og IKKE ud fra et søgeord.

www.stickk.com: Har du et mål, som du meget gerne vil nå? Synes du det er svært at fastholde den rette kurs? Så kan det være at Stickk kan hjælpe dig.

www.privnote.com: Skriv en note eller hilsen. Inviter nogen til at læse den. Lige så snart den er læst, forsvinder den ud i det blå. Du kan bede andre om at læse noten via en e-mail eller du kan sende vedkommende et bestemt link. Når noten er åbnet, destrueres den automatisk.

www.glyphsearch.com: Glypher? Hvad dælen er det? Jo, ser du, hvis du arbejder på nettet, er det somme tider en god ide med symboler i stedet for ord. Disse symbolske minitegninger siger somme tider mere end 5 ord. Klik på et symbol og hurtigt får du en kode du kan bruge på eksempelvis et website.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.