Fem forspiste fredagslinks

Fem forspiste fredagslinks

Skarven står og lufter sine vinger på Svendborg Havn. Det har den gjort et stykke tid nu. En gang imellem pjasker den i vandet og tager en tur derude, men bare rolig: den fryser ikke. Det har jeg ladet mig fortælle. Og når den få sekunder senere lufter vinger, går jeg ud fra at det er for at blive tørret.

Eller måske er skarven en blotterfugl. Altså en piphans, der blotter sig over for de andre fugle. Jeg spiste lidt fugl i går aftes. Jeg var til et hyggeligt selskab, og selv om det var aften spiste vi frokost – julefrokost. Det er ligesom højtiden for den slags frokoster.

Folk mødes og sætter sig ned for at gå til vaflerne – selv om der sjældent er vafler på en julefrokostmenu. Der er til gengæld rigtigt mange andre delikatesser på bordet. Fisk i forskellige afskygninger, gris tilberedt på forskellig vis, noget okse og salater. Dertil ost. Og meget andet.

Og så hilser man på hinanden en gang imellem. Det sker ved hjælp af store og små glas. Man hælder øl, vand eller sodavand i de store glas. De små glas bruges typisk til snaps. Nogen bytter rundt på glassene, men de når sjældent til osten. Så er de gået til ro. Man kan blive træt af at soise julefrokoster.

Snaps og røverhistorier

Samtalestyrken øges i takt med indtagelsen af snaps i de små glas. Ivrigheden for at fortælle røverhistorier stiger (heldigvis), og man opretter et tillidsforhold til sidemanden eller -damen. Man fortæller sande historier om ens hverdag, og man nævner måske at man godt kan lide sidemandens eller -damens juleslips.

I dag er det fredag, og derfor skal vi kaste et blik på 5 links, som har printet sig ind i min hjerne. Disse links handler i dag om HTML-renseren, sløve bananer hos DSB, psykologer i Odense, håndbold-EM for kvinder og lækkert grej fra Marshall.

www.dsb.dk: Da jeg var soldat i Korsør, var Allan en af værelseskammeraterne. Han påstod at DSB stod for Din Sløve Banan. I dag holder togene stille, fordi nogen er sure.

www.fynspsykologpraksis.dk: Nogen har måske behov for at opsøge en psykolog i denne stressede juletid. er får du en psykolog i Odense.

www.eurohandball.com: Julen er også (næsten) lig med håndboldtid. Nu skal der spilles om EM-pokalen, og de danske håndboldpiger er heldigvis med. Hvad skal de ha’?

www.marshallheadphones.com: Mange kender Marshal for deres guitarudstyr, men de laver også labre sager til værelser, kontorer, stuer og ører.

www.html-cleaner.com: Har du noget tekst, der er sovset ind i HTML-koder? Har du brug for at få hele molevitten renset? Så er der hjælp at hente her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.