Fem forsommerede fredagslinks

Fem forsommerede fredagslinks

Sommerferien nærmer sig sin ende for en masse mennesker i dag. Snart står den på arbejde igen efter en noget forkølet dansk sommer, og så kan vi ellers se frem til nye muligheder og udfordringer på jobbet. Mange skal endda starte op på nyt arbejde, og så er der en masse børn og unge, der skal på skolebænken igen.

Især for unge, som skal starte på en uddannelse, venter nye spændende ting og sager. Et studie med fokus på et specielt emne. Et lærlingeforløb hos en tømrermester. Speciale i EU politikker. Ophold på politiskolen. Jo, der er mange gode muligheder for den danske ungdom.

Men det kan også være en udfordring, for hvilken vej skal man vælge at gå? Efterhånden forventer landets politikere jo, at de unge går direkte fra folkeskolen til gymnasier eller erhvervsskoler, hvilket giver god mening. Men at sætte så store forventninger til mellem- og videregående uddannelser efter tre års gymnasietid, er måske lige i overkanten.

Og hvad med de unge, der ikke lige ved hvilken vej de skal gå? Skal de presses ud i et studie, der dybest set ikke interesserer dem – og måske sågar i værste tilfælde lægger op til arbejdsløshed, når studiet er vel overstået? Endelig er der jo også de unge, som måske ikke umiddelbart tænker uddannelse, men noget helt andet. Skal man skele surt til dem, eller tænke at de også bidrager med noget godt for samfundet?

De kreative hjerner

Mange fokuserer på landets økonomi, og det er da også godt. Der skal tjenes penge, så statskassen ikke går bankerot, og der skal skabes arbejdspladser, så hamsterhjulet kører rundt på bedste vis. Men vi skal også huske på de kreative sjæle, der gør det sjovt at leve. Det synes jeg coronakrisen er et godt eksempel på. Her oplevede vi pludselig at alt kultur gik i sort. Og det er vi også mange mennesker, der pludselig gjorde.

Ingen koncerter. Ingen biografbesøg. Ingen museumsoplevelser. Ingen teaterforestillinger. Intet. Vi skal hylde de mennesker, som bidrager til at det er sjovt at være menneske, når vi har fri fra arbejdet eller studiet. Det er de kreative hjerner, der gør at det arbejdende folk kan slappe af i hjernen, når arbejdspladsen eller institutionen forlades.

Det er fredag og vi skal sendes i alle mulige retninger på nettet. Det skal handler om plysdyr, vacciner,gratis software, søgemaskiner og journalistlinks.

https://ajvaccines.com: Her produceres der vaccine i midten af København.

https://www.giveawayoftheday.com: Tag et gratis stykke software en gang hver dag.

http://www.parapluesch.de: En helt uundværlig hjemmeside, der tilbyder psykiatri for plys- og bamsedyr.

http://www.beaucoup.com: En oversigt over forskellige søgemaskiner. Nok ikke helt opdateret, men alligevel …

https://www.journalistlinks.dk: Links der måske kunne have interesse for journalister og andre nyhedsproducerende mennesker.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.