Fem forpjuskede fredagslinks

Fem forpjuskede fredagslinks

Mikkel Hansen fik rødt kort! Hvad bilder sådan et umage dommerpar sig egentlig ind. Verdens bedste håndboldspiller er ikke en bisse, og dette dommerpar bør straks pakke sydfrugterne og finde hjem til familien. Det ligner ikke noget.

Bisse er i øvrigt et dejligt ord. Vi bruge det meget i skolegården, når en makker pandede en anden makker en på siden af hovedet. Han var en bisse. Og handlingen var bisset. Bisse i dag er en helt anden snak. Bisse er for eksempel en af Danmarks største talenter på musikscenen. Bid mærke i ham.

Den danske musikscene er god, og dagligt hører jeg ny, god musik, som er værd at bruge tid på. Og det er jo en ret vigtig bestanddel i vores liv: at bruge tiden på værdifulde ting og sager. Jeg er klar over at det ikke er os alle, som er så privilegerede at vi kan bruge tiden på det, som vi gerne vil.

USA på den anden ende?

Lars Løkke rejser for eksempel en smule rundt i Danmark, og det ene øjeblik hilser han på rige mennesker – det andet øjeblik på hjemløse. Somme tider møder han politifolk, og det andet øjeblik trykker han kriminelle i hånden. Det er ikke nemt at være politiker.

Ej heller i USA. Der sker ting og sager i det amerikanske samfund i dag. De har en form for udskiftning. Ligesom Gudmundur foretager en gang imellem. I USA gør det hvert fjerde år. Så nu flytter en ny mand ind i det hvide hus i Washington.

Det pudsigløjerlige er at selv om afstanden til Washington er pænt stor, kan det nemt få stor betydning for os i Danmark. Vi ved ikke helt om vi skal grine eller græde. De onde griner – de gode græder – eller er det omvendt?

Her smiler vi. Det er weekend og vi skal hver især ud og boltre os. Måske. Denne fredags links peger på sider, som handler om så forskellige emner som

www.whitehouse.gov: I dette hvide hus er der udskiftning. Obama trækker sig tilbage. Trump møder op på job.

www.jobindex.dk: Sagde du ledige job? Såp er der et hav af portaler på nettet der byder på ledige job. En af disse portaler er Jobindex som skulle indeholde mere end 20.000 ledige job. Det tal er jeg overrasket over.

www.webmatematik.dk: Hvis det skal handle om tal, er Webmatematik måske stedet for dig? Her får du gratis online lektiehjælp til matematik.

www.theorganicclub.com: The Organic Club er et nyt koncept i Danmark med webshop og fysiske butikker rundt i landet. Det handler om bæredygtighed. Godt initiativ.

www.tunecharts.com: Mangler du titlen på et godt stykke musik, som måske lå nummer et på en hitliste i 1999? Find en masse hitlister her på Tunecharts.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.