Fem forfjamskede fredagslinks

Fem forfjamskede fredagslinks

Radio24syv lukker senere på året. Det var en nyhed, som hele Danmark fik at vide i ugens løb, og det er en nyhed, som mange har en mening om. Radio24syv har eksisteret i snart 8 år, og den relativt lille radiostation har gjort det, som mange havde håbet på, at den ville gøre.

Radio24syv har nemlig skabt en ligeværdig ”konkurrent” til DRs P1. Målet har så vidt jeg ved fra start været, at Radio24syv skulle være hele Danmarks taleradio, som ikke hele tiden skulle forstyrres af pop, jazz, rock og klassisk musik. I stedet ville radiostationen satse på det talte ord mellem mennesker. Og det har radiostationen i København klart formået. På højt niveau, vil jeg mene.

Og når jeg skriver København i linjen ovenover, er det fordi at netop byen København fik en afgørende betydning for det dødsstød, som politikerne jog igennem radiostationen. Der sidder nemlig politikere i dette land – politikere som ikke nødvendigvis ved noget som helst om radio – som gerne vil bestemme, hvor en radiostation skal placeres.

Her er hovedskurken

Jeg er ikke bleg for at udpege en hovedskurk i dette: Dansk Folkeparti ville tilsyneladende absolut have sin vilje, da et stort medieforlig skulle falde på plads. Som den måske sure dreng i klassen insisterede dette parti på, at Radio24syv skulle placere 7 ud af 10 medarbejdere hos Radio24syv langt væk fra København. Med andre ord ønskede Dansk Folkeparti at Radio24syv skulle placeres et sted i provinsen.

Stolen blev sat for døren, og selv om regeringen – altså magthaverne – gjorde alt for at få Dansk Folkeparti ned på jorden, lykkedes det ikke. Hvis Dansk Folkeparti ikke fik sin vilje, blev de sure og så skrev de ikke under. Det er den version jeg har læst mig til i medierne denne fredag.

En konservativ politiker siger at De Konservative virkelig forsøgte at skabe et kompromis i denne sag, men at der ikke var noget at gøre. Venstre og Liberal Alliance forsøgte tilsyneladende det samme, men Dansk Folkeparti stod fast: Ud af København med Radio24syv. Og når det nu ikke kunne være anderledes, måtte regeringen – altså regeringen som i regeringen – trække på skuldrene og opfylde det latterlige krav fra Dansk Folkeparti.

Radio for hele landet

Undersøgelser viser at hele Danmark lytter til Radio24syv. De, som påstår at Radio24syv kun er for københavnere, tager gruelig fejl. Lytterne sidder i hele landet – fra nord til syd, fra øst til vest – og i min verden er det en stor misforståelse, at man partout ønsker at placere radiostationen i provinsen for hele Danmarks skyld. Man er blevet bange for københavneriet.

Hvem går dette her ud over? Først og fremmest lytterne. Jeg har sjældent hørt taleradio i mit liv, i al fald ikke før at jeg lærte Radio24syv at kende. Det har været en fast makker, når jeg har kørt ture i min Toyota. Det går naturligvis også ud over de ansatte på Radio24syv. Dem føler jeg med, for de har virkelig gjort et godt stykke arbejde.

Og så håber jeg denondelynemig at det også kommer til at gå ud over regeringen og Dansk Folkeparti. Der er snart valg, og jeg håber så inderligt, at denne beslutning kommer til at koste disse partier et eller flere mandater. Jeg har stor respekt for politikere, som tager ansvar for de ting, der sker og skal ske i samfundet, men jeg har ingen respekt for politikere, som stiller krav og ligner sure skoledrenge, hvis kravene ikke opfyldes. Og jeg har slet ingen respekt for politikere, som handler i porten i håb om at de kan blive siddende på taburetterne.

Det er fredag og solen vil snart skinne. Det er ensbetydende med at vi skal have fem fredagslinks, som i dag peger på en Europa-parlament kandidat, en optimeringsfyr, en folkekær sanger, en radiostation og en pladebutik på Sydfyn.

www.24syv.dk: Danmarks bedste taleradio. Mere er der sådan set ikke at sige til det. Tjek for eksempel Fede Abes Fyraften.

www.henriknoespiester.dk: Henrik Noes Piester stiller op for Venstre ved det kommende Europa Parlamentsvalg i maj.

www.jensvibskov.dk: Jens Vibskov driver virksomheden Trim og Optimer, og han hjælper andre virksomheder med at skabe bedre resultater og flere kroner på bundlinjen.

www.kimlarsendk.dk: Hele Danmarks folkekære sanger forlod os for nyligt. I nat blev et nyt album sendt på gaden. Kim lever endnu!

www.vinylen.dk: Vinylen i Svendborg er en lille hyggelig butik, hvor man handler LP-plader – nye og brugte.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.