Fem forårske fredagslinks

Fem forårske fredagslinks

Halløj hvor solen da bringer smil og varme ind i de danske stuer, parker og haver. Folk får pludselig travlt med havemøbler og bundmaling, og ting som har stået og kedet sig i skyggen, bringes frem til skue. Foråret kan jo noget. Efter min mening er foråret er en af de dejligste årstider, hvor naturen vågner op efter den lange vinter.

Og det samme sker for mange mennesker. Efter en lang, mørk vinter er det lyset som strømmer os i møde. Fuglekvidder og morgenen, aftener med lys på himlen. Og så ikke mindst lidt højere temperaturer, som betyder at vi iklæder os anderledes. Væk med vinterfrakker. Frem med forårsjakker.

Hjemme i Svendborg bruger vi tid på at betragte de små fugle, som har indfundet sig på matriklen. Skønne, farverige fugle som får lov at spise fuglefrø fra havens æbletræ, mens vores labrador ligger og kigger beskyttende på småpipperne. Snart skal Viggo også passe på de fugleunger, som lever et farligt liv omkranset af naboernes utæmmede katte.

Golf på hjemmebanen

Personligt betyder foråret desuden også at mit golfgrej er fundet frem. Jeg spiller i Svendborg Golfklub, og når det skal være ekstra morsomt, finder vi en anden bane på Fyn. Det er rart at spille på hjemmebanen, men også udfordrende at spille en fremmed bane, som man ikke kender særligt godt.

Sådan en runde golf finder sted med venner og bekendte, og foråret er vel også særligt kendetegnende for at man mødes lidt mere end i de mørke vintermåneder. Måske på hjemmebanen – måske sammen i et sommerhus eller på en kro, hvor man griner, fjoller og har det sjovt sammen.

Vi griber foråret på vidt forskellige måder, og det er jo det befriende ved årstiderne: at vi opfatter dem forskelligt, og at nogen foretrækker sommer for vinter. Andre foretrækker efterår for forår. Og sådan kan vi blive ved. Hvordan fejrer du foråret?

Vores trofaste link-bidrager, Martin Bo, har sendt spændende links til os. I dag skal det således handle om alt fra bøger til benzinpriser, krydret med et hotel på Samsø, frø og fugle. Tak, Martin Bo!

https://wordery.com: Her kan du købe en hulens masse forskellige bøger. Pakket ind i et indbydende design.

http://www.brundby-hotel.dk: Brundby Hotel ligger på Samsø og kaldes også for Rockhotellet. Jeg har været der et par gange, og sidst oplevede vi Peter Belli.

https://blandselvfroe.dk: Køb dine økologiske frø her!

www.dof.dk: Dansk Ornitologisk Forening holder til her, og du bliver beriget med viden om vores bevingede, flyvende venner.

https://www.globalpetrolprices.com: Tjek ind her, hvis du ønsker at kende dagsprisen for benzin, olie og diesel.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.