Fem ferierende fredagslinks

Fem ferierende fredagslinks

I dag går tusinder af mennesker til ferie. Mange grundskoler – altså folkeskoler, friskoler, privatskoler og efterskoler – lukker ned for radiatorerne og sender elever og ansatte på ferie. Adskillige ugers afslapning lurer rundt hjørnet, og mange vil fløjtende traske hjemad i dag.

Mange ugers ferie kan også give hovedpine. Måske ikke hos dem, som har ferie, men for de mennesker, som ikke går til ferie, kan det være forbundet med spekulationer over hvor ungerne skal tilbringe de næste mange uger, mens mor og far skal passe deres arbejde.

Arbejde skal der jo til. Vi skal tjene penge, så vi kan betale vores husleje og købmand, og arbejdet er vigtigt for vores sociale tilstedeværelse i samfundet. Dermed ikke sagt, at hvis du ikke er i arbejde, så kan du hverken betale husleje eller rugbrød, og du kan sagtens være socialt velfungerende.

Undersøgelser viser blot at folk uden socialt netværk ofte har det vanskeligt og svært i dagligdagen. Ensomhed er ikke sagen, og det gælder om at være opmærksom på de mennesker, som vi møder i hverdagen. Ser de glade ud eller kan vi række dem en hjælpende hånd?

Giv lidt igen

Din nabo er din næste. Og det er din genbo også. Ræk hånden ud og tilbyd en kop kaffe eller en snak over rækværket eller på trappen. Se på dine medmennesker som kilder til, at du bliver et endnu bedre menneske. Der er så megen menneskelig rigdom derude, som du roligt kan række ud efter.

Når blot du husker at give lidt igen. Man skal jo ikke kun tage. Man bør også yde. – Man skal yde før man kan yde, sagde en klog person engang. Jeg tror det passer. Man kan ikke forvente at fise den af igennem livet og få cadeau for indsatsen fra naboer, arbejdsgivere eller skolelærere.

Jeg vil ønske alle en god ferie. Det gør jeg sikkert igen om nogle uger, men denne hilsen er til alle de elever, som vandrer på ferie fra i dag. Den gælder også de smukke, unge mennesker, som måske har fået en hue på hovedet eller har fået svendebrevet i hus. Nyd ferien og livet.

Og så til ugens fem friske links, som i dag handler om sammenligning af priser, ølpriser, japanske biler og et par kræmmermarkeder i Hillerød og i Egeskov.

www.toyota.dk: Normalt er jeg ikke den store bilfreak, men jeg gør undtagelsen i dag og linker til Toyota, som har spændende hybrid-modeller på lager. Hybrid betyder at du kører på benzin og strøm uden opladerkabel, idet bilen lader batterierne op, mens du kører. Andre lader batterierne op, når de holder ferie …

www.hillerod-marked.dk: Hillerød Kræmmermarked skulle være lidt af en succes, men ifølge TV2 lukker kræmmermarkedet om få år, når markedet må vige pladsen for et nyt supersygehus.

www.egeskovmarked.dk: Så er det godt at vi på Sydfyn har Egeskov Marked. Her kan du komme og se alverdens gode tilbud, og du kan klappe en ged eller spise en hotdog. Det starter op fredag den 15. september.

https://www.expatistan.com/cost-of-living: Hvad koster det at leve i en by i forhold til en anden? Er København for eksempel dyrere end Paris?

www.howmuchforapint.com: Hvad koster en pint øl? Hvor er den billigst og hvor er den dyrest?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.